lab501.ro

TP-Link AV200 Nano Powerline Adaptor + Concurs

Scris de: , in categoria: Gadget, Retelistica, in 2 October, 2013.

TP-Link AV200 Nano – Powerline Adaptor

 

Articolul de azi reprezinta o noutate atat pentru mine si pentru NEXT LAB501, chiar daca am auzit destul de multe despre adaptoarele care utilizeaza circuitul de curent dintr-o locuinta pentru a crea o retea functionala de date, pana acum nu am mai testat astfel de produse. Banuiesc ca toti am fost pusi in fata acestei probleme la un moment dat, cum facem sa avem o retea performanta in casa, apartament sau la serviciu? De cele mai multe ori solutia optima era folosirea unui router Wi-Fi si a unor AP-uri in cazul in care distanta era prea mare.

Chiar daca o retea Wi-Fi este cea mai simpla solutie, de cele mai multe ori nu este cea mai performanta. Pentru cazurile in care avem nevoie si de viteza mare de transfer, singura solutie era tragerea unor cabluri CAT5/CAT6 pe langa sau prin pereti. Evident, aceasta solutie este inestetica si poate fi prea costisitoare daca decidem sa tragem cablurile prin pereti.

Acesta este momentul in care utilizarea unor adaptoare care pot utiliza circuitul de curent pentru a transmite si receptiona date se dovedeste a fi solutia de compromis intre Wi-Fi si cabluri. In paginile urmatoare vom discuta despre kit-ul de adaptoare TP-Link AV200 Nano, mai exact modelul TL-PA2010 Kit cu un pret de achizitie situat undeva intre 116 si 190 de lei (in functie de magazin). Urmeaza sa vedem care sunt specificatiile acestui model, cum arata si cel mai important, cum se comporta in testele practice.

tp-link-av200-nano-11

Comentarii

120 comentarii la: TP-Link AV200 Nano Powerline Adaptor + Concurs

 1. @Stefan Amarandei (comentariul 2): Existenta unui port FXS de telefonie (poate chiar si a unui FXO) nu este lipsita de fundament. Aceasta implica existenta unui cont SIP oferit fie de providerul de Internet fie un cont SIP pe un site la care utilizatorul se inregistreaza. Oricare ar fi solutia, punerea ei in practica nu este atat de usoara cum pare la prima vedere. TP-Link a implementat-o deja pe routerele ADSL si GPON.

  @Victor (comentariul 3): Noi am spune ca cea mai buna solutie pentru utilizatori ar fi imbinarea tehnologiei wireless cu cea powerline. Prima pentru conectare clienti si a doua pentru transport.

  @Cristian Tudor (comentariul 4): Calitatea transmisiei prin tehnologia Powerline depinde si de calitatea cablurilor, a lungimii acestora precum si a incarcarii retelei electrice. Incepand cu a doua generatie a chipseturilor Aitana HD, s-a pus foarte mult accentul pe reducerea impactului incarcarii retelei electrice asupra transferului prin powerline. Chipseturile folosite pe modele de 500Mbps si 600Mbps ale modelelor noastre sunt afectate intr-o mica masura de acest aspect. Cat despre pret, facem toate eforturile pentru a fi competitivi si in primul rand accesibili utilizatorului de acasa.

  @Constantin Florin (comentariul 5): Tehnologia Powerline a aparut intr-o faza de pionierat in vremea “retelelor de cartier”, insa performantele nu erau spectaculoase. Vorbim pe modele de 85 Mbps, greu incercate de aproape orice factor perturbator. Cu modele actuale insa, puteti renunta linistit la cablurile din casa. Cat despre acumulator, acesta este un subiect discutabil. Powerline-urile ar putea in schimb sa faca parte dintr-o retea protejata si alimentata de un UPS (la fel ca restul dispozitivelor IT din casa precum routerul, modemul si PC-urile). In acest mod, la intreruperea alimentarii, sistemul dvs ar putea functiona in continuare.

  @George Bolohan (comentariul 6): Cand vorbim de gigabit avem doua subiecte distincte. Primul ar fi porturile gigabit ale Powerline-urilor. Acest subiect este deja acoperit de modele de 500 si 600Mbps precum: PA551 si PA6010. Al doilea ar fi viteze gigabit in cablul electric.

  @Baghi (comentariul 7): Pretul va reflecta intotdeauna performanta si maturizarea tehnologiei pe piata. In zona 100-150 ron, tehnologia Gigabit nu este imposibil de gasit, insa combinata cu cea mai noua tehnologie powerline, mai dificil.

  @Sas Cristian (comentariul 8): Cu un pret de pornire sub 170 ron per kit (PA2010 Starter Kit), tehnologia Powerline este accesiblila in zona utilizatorului casnic. Pentru imbunatatirea vitezei, recomandam ca powerline-urile sa nu treaca prin stechere, ci sa fie bagate direct in prize de perete.

  @Lucian (comentariul 9): In general, utilizatorii isi doresc o tehnologie in sistem Plug and Play, asa cum este si cazul powerline. Posibilitatea de a conecta mai multe calculatoare este indeplinita de modele precum: PA2030 sau PA4220.

  @Mocanu Constantin (comentariul 11): Multumim pentru feedback, vom tine cont de el. Recoamndam pentru doua din cele trei cerinte modelele 4010P (powerline + ac passthrough), WPA271 sau WPA281 (powerline + wireless).

  @Jieanu Valeriu Alexandru (comentariul 12): Referitor la punctul 1, tehnologia Powerline nu traverseaza contoarele electrice, prin urmare o retea intre doua apartamente nu este posibila. Nu este un punct negativ, ci dimpotriva, unul pozitiv, intrucat majoritatea covarsitoare a utilizatorilor nu doresc ca apartamentele inveciante sa le ia banda de Internet, pentru care acestia platesc.

  @Vasile (comentariul 14): Modelul PA4010P ofera un socket dupa conectarea la priza si puteti alimenta in spatele lui alte dipozitive. Un design futurist si de mici dimensiuni il veti gasi cu produsele PA2010 si PA4010.

  @Maga Dan Gabriel (comentariul 15): Tehnologia powerline a fost in primul rand gandita pentru a fi folosita in system Plug and Play, adica simpla conectare la o sursa de alimentare o face deja functionala.

  @Sergiu T (comentariu 17): In legatura cu SmartTV, pretentiile noastre se leaga de calitate HD pe astfel de dispozitive. Stream de date HD este posibil atat pe wireless cat si prin Powerline. Pentru functia de WiFi hotspot va pot recomanda: WPA2220 (sau orice model cu indicativul WPA in fata).

  @Sergiu P (comentariul 20): Un subiect foarte bun pe care l-ati sesizat este managementul retelei, pentru ca sunt multi dintre noi care dorim sa stim ce se intampla in interiorul retelei noastre. Cat despre performante decente daca Powerline trece prin prelungitor: da, performantele sunt bune, dar cel mai bine ar fi daca reteaua Powerline s-ar gandi din start sa “ocoleasca” prelungitoarele. Un model cu AC passthrough ar rezolva problema.

  @Munteanu Remus Adrian (comentariul 21): Exista cazuri in care scenariul de la punctul 1 ar putea merge. Aceasta se poate datora insa unei deficiente in modul in care este conceputa reteaua electrica a cladirii. In legatura cu punctul 2, pe masura ce tehnologia se va maturiza si pretul va scadea in conformitate.

  @Mohora Alexandru (comentariul 22): Pentru informatii legate de utilizarea produselor TP-LINK ne puteti contacta la adresa: [email protected], sau utilizand formularul de suport tehnic de pe site-ul http://www.tp-link.ro . Raspunsul este ca POT coabita doua sau mai multe retele powerline peste aceeasi retea electrica folosind fie butonul de pairing al dispozitivului fie aplicatia de pe CD. Acolo schimbati reteaua implicita cu una dorita de dvs (pentru fiecare grup de dispozitive al unei retele distincte veti folosi cate un nume distinct).

  @Doroftei Romeo (comentariul 23): Exista limitari care pot aparea datorita portului FastEthernet disponibil pe unele dintre produsele noastre. In acest caz, tehnologia FastEthernet folosita nu ne va permite sa depasim 10-11Mbps. Insa aceasta viteza nu este deloc mica.

  @Andrei Dan (comentariul 24): Era interesant de stiut exact ce modele detineti. PA2010 si PA4010 sunt de dimensiuni reduse si sunt compatibile cu orice alt Powerline TP-Link detineti in prezent. Va puteti orienta spre ele intr-o eventuala extindere a retelei.

  @Puscasu Vlad (comentariul 25): Putem recomanda ca punct central al retelei modelul MR3420 ce va ofera si un port USB pentru a aduce Internet prin 3G/4G catre dispozitivele interne. Mai mult, produsul poate folosi pentru Internet operatorul clasic pe care il aveti in prezent si numai cand acesta nu este disponibil MR3420 va comuta pe Internetul 3G/4G astfel incat dumneavostra sa nu aveti intrerupeti in navigare.

  @Fotea Constantin (comentariul 27): Ideea sigurantei sporite (si de ce nu a unei sigurante fizice, asa cum exista in tablourile electrice) capata o importanta sporita tinand cont de existenta modelelor cu AC passthrough, care alimenteaza (si protejeaza) dispozitivele din spatele lor. Un design pe negru este un lucru de luat in considerare.

  @Cristian Lazurean (comentariul 28): Avem modele care vin cu un mini-switch incorporat. Printre cele existente pot enumera PA2030. In acest caz numarul de porturi din mini-switch este 3. Daca se doreste mai mult, atunci se poate opta pentru un switch traditional, conectat diret in Powerline.

  @Alexandru (comentariul 29): Pentru produse cu doua sau mai multe porturi Ethernet va pot recomanda PA2030 sau WPA2220. Pentru ca ati pomenit de laptop, va recomand WPA2220 pentru ca va ofera si wireless.

  @Ghz (comentariul 30): Intr-adevar, distanta de 300m este cea la care se face referire ca distanta maxima pe cablul de curent electric. In punctul 2 as dori sa insist pe functia de NAS. Avem routere cu porturi USB ce pot satisface aceasta cerinta (as recomanda familia noua: WDR3600, WDR4300, WDR4900 si Archer C7). Insa functia NAS are nevoie de foarte multa putere de procesare. Ca exemplu, un NAS obisnuit (ce poate face RAID 0, 1 si 0+1) de 4 bay-uri are nevoie de un procesor dedicat de peste 2GHz doar pentru aceasta functie. Implementarea decenta a acestei functii ar creste foarte mult costul produselor noastre si noi recomandam un NAS dedicat daca aveti o incarcare peste medie a acestei functii.

  @Stefan Hindli (comentariul 33): Constructiile din beton dinainte de 1989 sunt perfecte pentru Powerline pentru ca nu permit trecerea semnalului de la un vecin la altul.

  @Ionut (comentariul 36): Probabil aici va fi necesara o colaborare foarte stransa cu un producator de UPS-uri specializat. In plus, echipamentele noastre au interfata de configurare (accesibila prin aplicatia de pe CD) care va trebui doar upgradata.

  @Ionut Rosu (comentariul 37): In primul rand alegerea noastra se duce pe modul 2010P din foarte multe motive (familie mai noua, existenta socket-ului, etc.). In al doilea rand facem metiunea ca PA211 are 200Mbps (http://www.tp-link.com/en/products/details/?categoryid=&model=TL-PA211) si nu 500. Daca ati vazut acest produs cu specificatia de 500Mbps va rugam trimiteti-ne un link sau o poza ([email protected]) pentru a modifica. Ideea unei antene externe, detasabile, este buna.

  @Teodor Matis (comentariul 39): Orice echipament cu codul WPA de la TP-Link integreaza Powerline si wireless. Putem recomada WPA281, WPA2220 sau WPA4220.

  @Daniel Lucian Turcu (comentariul 40): Aceasta cerinta este deja implementata de TP-Link in modelele PA2030 sau WPA2220.

  @Alex Matei (comentariul 42): Pentru wireless in masina, pentru Internet pe 3G si mai ales pentru baterie, alegerea corecta ar fi MR3040.

  @Vasile Daniel (comentariul 43): La capitolul siguranta, reteaua powerline dispune de criptare AES si posibilitatea de a crea mai multe retele virtuale peste aceeasi infrastructura fizica. Transmiterea informatiei pe distante lungi nu este punctul forte al cablurilor metalice. Pentru distante lungi se preteaza mai bine fibra optica sau tehnologiile fara fir.

  @Andronic Cristian Daniel (comentariul 44): Raspunsul la cerinta dumneavostra este: PA2030. Acest adaptor va ofera un numar de 3 porturi de retea. In lipsa lui, orice switch conventional va poate ajuta sa multiplicati singurul port al unui powerline conventional in necesarul dorit.

  @ursulache (comentariul 45): Powerline este solutia ideala in situatiile in care nu se permite tragerea de cabluri. Cat despre vitezele mici pe wireless, ele pot fi imbunatatite daca folosim Powerline pentru a transporta nealterat semnalul de internet pana in camera dorita si de acolo, cu un WPA281, sa ne facem o retea wireless de buna calitate.

  @Claudiu Dinica (comentariul 46): Recomand WPA281 sau WPA2220.

  @BIG_V (comentariul 47): Tehologia powerline are avantajele sale, conservarea benzii de internet fiind principalul atu.

  @Victor Plohod (comentariul 49): Range Extender presupune ca echipamentul, acolo unde va fi plasat, va “vedea” reteaua originala. Insa cu WPA281, configurat ca AP cu date identice cu ale retelei wireless principale, si cu legatura prin Powerline cu un echipament similar, nu va mai fi necesara amplasarea in interiorul zonei de acoperire a retelei principale (wireless).

 2. @TP-LINK Romania

  Da,foarte bine puctat.Nu vedeti viitorul la fel cum il vad eu,dar eu ma astept sa evoluati.La momentul actual sunteti printre primii 5 producatori de produse din categoria retelistica in opinia mea.

  Nu uitati ca pe langa securitate,avem nevoie si de fiabilitate.Nu am achzitionat produse de la voi pana acum,deci nu ma pot pronunta in alte privinte.

  So,keep it up !

 3. @Alex Ghinea (comentariul 51): In legatura cu dimensiunea redusa, PA2010 si 4010 sunt alegerile noastre. Nu este deloc exclus ca in viitor, dimensiunile powerline-urilor sa scada si mai mult.
  @Gheorghe (comentariul 52): Este intr-adevar o tehnologie pe care nu o consideram nici scumpa, nici greu de utilizat.
  @Sonofabum (comentariul 54): Ca o regula generala, la TP-Link, toate adaptoarele powerline ce se termina cu litera P au prize incorporate, astfel ca nu pierdeti prize de perete. Modelele 2010P si 4010P sunt doua dintre ele.
  @Preda Doru (comentariul 59): Recomandam WPA281. Preferabil KIT.
  @Dan (comentariul 61): Ati subliniat foarte bine unul dintre punctele forte ale tehnologiei: reteaua personala nu este vizibila in mod implicit. Si cea wireless poate fi ascunsa privirilor curiosilor, insa nativ, ea este la vedere. O cheie WPA2/PSK cu AES este de dorit pe wireless. Sau un powerline.
  @Cosmin (comentariul 62): Pentru primul punct, raspunsul este: intr-o retea electrica bine facuta, semnalul nu va parasi reteaua proprie. In cazul in care va parasi totusi reteaua proprie, atunci configurarea cu utilitarul de pe CD e utila. Prin acesta voi impune un nume propriu (parola, daca preferati) retelei mele Powerline, iar un dispozitiv PLC (al vecinului ?) caruia nu i se configureaza noul nume nu va putea sa vada traficul din reteaua mea.
  @Laurentiu Roman (comentariul 63): O retea powerline depinde de mediul de transmisie. In general, problemele apar rar, iar acelea se discuta de la caz la caz. Daca ar fi sa facem o medie a calitatii cablurilor retelei electrice intr-o locuinta, am spune ca media este buna. Noi incurajam folosirea tehnologiei in mediul personal, de acasa.
  @Andro Florin-Catalin (comentariul 64): Orice produs TP-Link care incepe cu codul WPA incorporeaza modul wireless. Va putem recomanda WPA281. Cat despre viteza, wireless-ul din recomandarea noastra este N300.
  @robert (comentariul 65): Vorbim de o tehnologie matura, robusta si accesibila. Versiuni cu WiFi sunt deja disponibile in oferta TP-LINK.
  @Ciucur Bogdan (comentariul 66): Pentru Smart TV si, presupunem noi,flux HD, recomandarile noastre merg pentru Powerline-uri de 500Mbps. Nu pentru ca cele de 200Mbps nu ar fi suficiente, ci pentru ca cele de 500Mbps conserva mai bine banda pe distante medii si lungi.
  @Vlad Nicula (comentariul 67): De la generatie la generatie, chipseturile cu posibilitate de a atenua “noise-ul” sunt tot mai performante, motiv suplimentar de a recomanda cele mai noi familii de Powerline disponibile acum pe piata: WPA2220 si WPA4220.
  @sandu bogdan-florin (comentariul 68): Suntem convinsi ca tehnologia Powerline va fi folosita intensiv pentru a ajuta alte tehnologii, wireless-ul este un foarte bun exemplu.
  @Mircea Rusu (comentariul 69): Pentru cazul dumneavoastra un KIT de WPA281 este rezolvarea ideala: powerline si wireless in zonele cu acoperire slaba, sau fara acoperire.
  @Costel (comentariul 70): Categoric, cuvantul extensie este mult mai potrivit decat ‘backbone’. Cu cat o retea este mai mare, cu atat powerline trebuie mutat mai in marginea ei. Pentru ‘core’ (backbone) avem tehnologii pe cablu Ethernet si fibra. Pentru colectare de clienti, Wireless si Powerline sunt ideale. De asemenea, ele pot constitui baza retelei noastre de acasa, fara alte tehnologiii, pentru ca reteaua in sine este de mici dimensiuni.
  @mascotzel (comentariul 71): Un KIT este minimul de la care se incepe construirea unuei retele Powerline. Produsele TP-LINK sunt compatibile intre ele si se aplica chiar si la familii de Powerline cu viteze diferite. Adica o familie cu 200Mbps va fi compatibila cu una de 500Mbps.
  @Adrian Popa (comentariul 72): Wireless-ul este mai raspandit, mai popular si are o prezenta mai indelungata pe piata. Insa tehnologia Powerline consitituie o solutie complementara.
  @Emil Ghermanescu (comentariul 73): Tehnologia Powerline este cea mai robusta si viabila (fara supliment de cabluri) tehnologie pentru acasa pentru transportul datelor. Pentru colectarea clientilor, nimic nu va inlocui WiFi-ul.
  @SorinB (comentariul 74): Nici vitezele actuale nu sunt mici, mai ales in cazul solutiilor care asigura 500Mbps. PA4010 este o astfel de solutie.
  @Fuhrer (comentariul 75): Sunt tehnologii complementare, nu se exclud una pe cealalta.
  @Deea (comentariul 76): Functia de WiFi o puteti gasi pe produsele noastre actuale. WPA281 este o alegere buna, iar pentru un buget mai relaxat, puteti lua in calcul WPA4220.
  @David Sterea (comentariul 78): Powerline este dependent de mediul in care este instalat. Insa in cazul dumneavoastra, atentia ne este indreptata catre distante. Suntem reticenti momentan in a oferi Powerline ca solutie de backbone pentru infrastructura unei intregi cladiri de birouri.
  @Cristi Popescu (comentariul 80): Pentru a veni in sprijinul utilizatorilor, multe din produsele noastre incorporeaza wireless. Astfel nu aveti nevoie de mai multe produse pentru mai multe functii, ci doar de unul singur care le face pe toate.
  @Liviu Luca (comentariul 81): Avem modele dispionibile cu wireless, le recunoasteti dupa indicativul W din denumirea produsului (WPA281 de exemplu).
  @CirpianS (comentariul 82): Powerline se preteaza cel mai bine unei utilizari in locuinta proprie. Cresterea vitezei in cadrul acestei tehnologii urmeaza trendul natural al acestei industrii, a IT-ului. 500 si 600 Mbps in prezent, 750Mbps si 1Gbps in viitor.
  @Necula Liliana (comentariul 83): Radiatiile electromagnetice emise de router sunt in limitele normale si acceptate pentru un echipament destinat utilizarii in locuinta.
  @Mircea P (comentariul 84): Powerline-ul este o alternativa. Nu va putea, si nici nu isi propune, sa inlocuiasca complet o tehnologie existenta. Dar este un add-on bine venit.
  @Mihai Naumovici (comentariul 85): Versiuni strict cu doua porturi de LAN se gasesc pe noile WPA2220 si 4220.
  @GrumpyKat(comentariul 86): Merita sa discutam despre CAT6 atunci cand vitezele de transfer se vor situa deasupra valorii de 1Gbps. Atunci CAT5e isi va arata limitele. CAT6 este mai bun decat CAT5e si in retele gigabit sau sub-gigabit (SNR mai mare – de pana la 12 ori mai putin zgomot intern, frecventa de lucru mai mare –250Mhz fata de 100MHz) insa ele se folosesc in acest caz doar pentru robustete iesita din comun, necesara unei companii, nu unei personae fizice. Inlocuirea CAT5e cu CAT6 se va produce insa negresit.
  @Mircea Toma (comentariul 88): Pentru viteze mari, recomandam Powerline-uri de 500Mbps si superior.
  @Lica Iulian (comentariul 91): Momentan, WiFi-ul detine suprematia cand vorbim de viteza bruta de transfer pe interfata.
  @GeorgeBBB (comentariul 92): Daca aveti posibilitatea sa trageti cabluri si nu sunteti deranjat de ele, atunci mergeti pe aceasta solutie. Insa vreti o retea fara cabluri si plinte la vedere, solutia ar putea veni de la tehnologia Powerline.
  @Vlad (comentariul 93): Chiar daca aparitia tehnologiei s-a lasat putin asteptata, existenta ei pe piata nu poate decat sa ne bucure. Noile echipamente sunt in ton cu celelalte tehnologii existente atat din punct de vedere al performantelor cat si al pretului. Cat despre integrarea cu wireless, aceasta a fost printre primele adoptate, vedeti produsele cu indicativul WPA.
  @Bibicul (comentariul 94): Doua dispositive este minimul de la care trebuie pornita o retea Powerline. Dar o retea finala pate ajunge la un numar mult mai mare. Sunt perfect valabile si retelele cu numar impar de adaptoare (3 sau superior).
  @Alin Ionescu (comentariul 95): Pretul va scadea in timp, fara indoiala. Totusi, chiar si in prezent, costul unui KIT powerline nu este mai scump decat un router bun.
  @Andreea Andrei (comentariul 99): Transmiterea la distanta folosind aceasta tehnologie isi are limitarile ei. In primul rand tensiunea joasa, de 220V, nu este aliata noastra in lupta cu distanta. Operatorii de transport energetic apeleaza la tensiuni de ordinul sutelor de kV cand vine vorba de distante mari. Totusi, 300m in zona rezidentiala nu este putin.
  @Vali Lunea (comentariul 100): 10Mbps (sau 1.25MBps) este disponibila pe tehnologia powerline 200Mbps si 500Mbps. Doar la distante mari ne ridica unele probleme. 10MBps (80Mbps), desi realizabil si cu tehnologia de 200Mbps, ne indruma totusi spre tehnologia de 500Mbps.
  @Paraschiv Andrei (comentariul 101): Intr-adevar, nu este o tehnologie noua, iar viitorul se anunta interesant atat sub raportul vitezei cat si al caracteristicilor.
  @Adrian Iordan (comentariul 102): Dispozitivul este perfect pentru o locuinta la bloc.
  @Daniel (comentariul 103): O retea electrica bine facuta nu va permite semnalului Powerline sa ajunga la vecini. E de preferat utilizarea fara prelungitor, ceea ce nu inseamna ca nu va functiona prin prelungitor. Daca doriti insa sa mentineti disponibilitatea prizei, recomandam PA4010P. Cu soket-ul incorporat, prelungitorul va intra in Powerline si nu invers.
  @Mircea (comentariul 104): Powerline-urile cotate 500Mbps (PA4010 de exemplu) nu ar trebui sa ridice nici o problema unei conexiuni normale de Internet.
  @Andrei (comentariul 105): In cele mai multe cazuri utilitatea lui se vede cand acoperirea wireless nu este foarte buna.
  @VirgilP (comentariul 106): Orice produs TP-Link ce incepe cu codul WPA (WPA281 de exemplu) incorporeaza modul wireless.
  @Sebastian Marin (comentariul 107): Tehnologia este compatibilia Ethernet atat datorita portului Fast (Gigabit) Ethernet din dotare, cat si tehnologiei WiFi. Vitezele actuale sunt 200, 500 si 600Mbps.
  @Ilea Gabriel (comentariul 108): Fiind acelasi mediu de transmisie (aceeasi infrastructura electrica), banda se imparte dinamic intre utilizatorii care fac transfer in retea. Prin urmare, daca porniti de la powerline-uri cu viteze mari, mai multa banda va ajunge la fiecare utilizator in parte.
  @Ion Golea (comentariul 109): Informatii despre infrastructura pentru functionarea optima a tehnologiei powerline pot fi furnizate, insa este greu de verificat calitatea retelei electrice de catre un uitlizator obisnuit.
  @adriannn (comentariul 110): Pe masura ce noi familii de Powerline apar, actualele vor avea un pret din ce in ce mai mic.

Lasa-ne un comentariu: