Review – GoPro Fusion
Teste
A venit momentul sa vedem de ce este capabila GoPro Fusion in practica. Asa cum era si normal, Murphy si-a facut treaba si de aceasta data. Astfel, daca pe perioada testelor am avut la dispozitie cantitati impresionante de zapada pentru a doua jumatate a lunii Martie, asta nu inseamna ca am avut norocul sa prindem si o zi de filmare fara ceata sau nori, prin urmare putem considera ca am testat GoPro Fusion in cele mai grele conditii posibile. Ceea ce nu este neaparat un lucru rau – daca se descurca onorabil in astfel de conditii, imaginati-va ce materiale puteti obtine pe soare…
Atentie, pentru a putea vizualiza materialele de mai jos in conditii optime este recomandabil sa utilizati Chrome sau Firefox. De asemenea, nu uitati sa selectati rezolutia 2160p din meniul aferent. Pentru a va misca stanga, dreapta, sus, jos in primele doua filme (360), folositi mouse-ul.
Chiar daca mai jos aveti la dispozitie 4 clipuri diferite de pe YouTube, de fapt discutam despre doua materiale filmate 360 (Sinaia si Predeal), randate mai intai 360, respectiv little planet (pentru Sinaia) si Overcapture (pentru Predeal). Indiferent de tipul de material pe care doriti sa il obtineti, ar fi indicat sa aveti un desktop sau notebook puternic, dotat cu Windows 10. Spun puternic deoarece GoPro Fusion produce ~ 1.5GB material pentru 1 minut de filmare (~1GB pentru film, 2-300MB pentru low resolution video-ul (LRV) folosit in timpul vizualizarii, respectiv ~200MB pentru coloana sonora (WAV). Mai mult decat atat, materialul final, randat, poate ocupa intre 3 si 4.5GB per minut (deci intre 6 si 9 GB pentru un film de 2 minute), prin urmare PC-ul utilizat pentru randare trebuie sa poata face fata unei asemenea sarcini.
Noi am utilizat pentru teste un Lenovo Yoga 720, dotat cu un procesor Intel Core i5-7300HQ (4 nuclee, 2.5 – 3.5 GHz) si 16GB RAM. In cazul acestui set-up, dureaza ~ 30-40 de secunde pana cand materialul este incarcat in GoPro Fusion Studio, respectiv 30 de minute pentru randarea unui material de 2 minute. Desigur, daca utilizam un Core i7 8700K sau un Ryzen 7 1800X timpii vor fi redusi dramatic, insa aceeasi diferenta, in sens opus, poate fi observata daca utilizam un PC mai putin dotat, caz in care timpii necesari incarcarii preview-ului, respectiv randarii, cresc vertiginos.
Comentarii