lab501.ro

Review – Cooler Master MasterKeys Pro L, MasterMouse Pro L & MasterPulse In-ear

Scris de: , in categoria: Gadget, Periferice, in 20 February, 2017.

Cooler Master

 
Fondata in Taiwan in 1992, Cooler Master s-a concentrat ani la rand pe productia de carcase, surse si coolere. Acestia au contribuit la lansarea pe piata a primelor carcase contruite integral din aluminiu (1999) dar si a mai multor tehnologii revolutionare in materie de coolere: primul cooler cu heatpipes (2000) sau primul cooler fabricat din cupru (2001). Insa vremurile s-au schimbat si odata cu ele compania taiwaneza s-a extins si pe piata de periferice de gaming. Dupa o intrare timida, acum Cooler Master au un portofoliu extins de tastaturi, mousi, casti sau mouse-pads.

Incepand cu 2015, Cooler Master s-au concentrat pe modularitate si flexibilitate, ceea ce s-a concretizat prin programul Maker destinat moderilor dar si entuziastilor care sunt familiarizati cu conceptul DIY. Tot din acel moment am asistat si la introducerea produselor cu prefixul Master, care denota cele mai performante produse din gama: MasterCase pentru carcase, MasterWatt pentru surse, MasterAir pentru coolere, MasterKeys pentru tastaturi, MasterMouse pentru mouse sau MasterPulse pentru casti. Astazi testam trei produse din seria Master a celor de la Cooler Master: tastatura mecanica MasterKeys Pro L White, mouse-ul MasterMouse Pro L dar si castile in-ear din seria MasterPulse.

Seria de tastaturi mecanice MasterKeys Pro poate fi gasita in lungimea normala (L) sau in doua versiuni mai scurte care nu contin  grupul de sageti directionale si tastele superioare lor (M) sau tastele numerice din partea dreapta (S). In ceea ce priveste iluminarea putem opta pentru modelul RGB (variantele L si S) sau cel cu LED-uri albe (variantele L si M), in timp ce switch-urile mecanice Cherry MX pot fi alese dintre variantele Red, Blue sau Brown. Pentru review-ul de azi noi am optat pentru modelul MasterKeys Pro L cu iluminare alba si switch-uri Brown, care ofera raportul optim intre zgomot, feedback tactil si lungimea cursei tastelor.

MasterMouse Pro L vine cu iluminare RGB, senzor cu 12.000 dpi de la Avago si doua carcase exterioare care pot fi schimbate in functie de stilul de utilizare: claw sau palm. Pentru ca dupa round-up de casti publicat in decembrie m-am saturat temporar de casti voluminoase si greu de manevrat, am decis sa testez versiunea in-ear a castilor MasterPulse, dotata cu tehnologie ajustabila Bass FX.

 

10

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: