lab501.ro

Review – Synology DS1621xs+

Scris de: , in categoria: Retelistica, in 18 September, 2020.

Performanta

 
Pentru primul test, in mod Gigabit, era destul de clar ca vom satura rapid viteza de banda a retelei, Synology DS1621xs+ fiind cel mai rapid NAS testat de noi in acest mod. Nu am insistat prea mult si am conectat NAS-ul direct la placa noastra de baza 10GBe, cu ajutorul unui cablu CAT 8 SSTP si am rulat suita initiala alcatuita din cele trei teste.

Rezultatele au crescut dramatic, insa la capitolul scriere inca mai exista loc de imbunatatiri, drept urmare am montat cele doua SSD-uri Samsung 970 Pro si am configurat SSD caching. Rezultatele obtinute la capitolul citire au fost similare, insa performanta la scriere a crescut semnificativ – discutam despre performanta dubla.

Iar pentru cei care vor sa impinga performanta si mai departe, am schimbat setarile pentru jumbo frames, atat in setarile placii de retea, cat si in ale NAS-ului si am selectat valoarea maxima – 9KB MTU. Apoi am rulat testele inca o data si am atins performanta maxima pentru citire de 1238 MB/s, respectiv 1237MB/s pentru scriere, in Crystal Disk Mark. Nici testele practice nu au obtinut rezultate cu mult mai mici, Synology DS1621xs+ fiind pur si simplu o bestie.
 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: