lab501.ro

Review – Synology DS1621xs+

Scris de: , in categoria: Retelistica, in 18 September, 2020.

Optiuni

 
DiskStation Manager 6.2.3 este cea mai recenta versiune disponibila pentru NAS-urile Synology, aducand update-urile necesare la capitolele securitate si eficienta, pastrand insa combinatia intre versatilitate, complexitate in setari si simplitate in utilizare cu care ne-au obisnuit cei de la Synology.

La prima autentificare suntem intampinati de un desktop precum si de un widget care ne arata in permanenta statusul resurselor (CPU, RAM si sanatatea generala). Prin intermediul Package Center putem instala atat aplicatii dezvoltate de Synology cat si 3rd party, daca aveti nevoie de o aplicatie cel mai probabil ea deja a fost scrisa si o veti gasi acolo.

Pentru a ne usura munca, exista plugin-uri pentru browser astfel incat in momentul in care downloadam un fisier acesta sa se salveze direct pe NAS. Lucru valabil de exemplu si pentru fisierele de tip torrent, care se downloadeaza automat in Download Center, iar dupa finalizare putem accesa filmul direct in Video Station. De acolo putem face streaming pe televizor, daca este SmartTV sau avem Chromecast, sau le putem accesa pe laptop sau pe telefon / tableta prin aplicatii dedicate.

Acestea din urma sunt compatibile atat cu Android cat si cu iOS, putem viziona / transfera poze, filme, muzica sau fisiere prin pornirea uneia din aplicatiile dedicate. Backup-ul este un alt capitol important unde avem aplicatii care pot realiza automat salvarea datelor de pe desktop / laptop direct pe NAS. Surveillance Station este o alta aplicatie utila prin care putem monitoriza / inregistra feed-ul video a pana la 10 camere de supraveghere (2 gratis, pentru restul se plateste).

Nu in ultimul rand, merita mentionate Synology Chat, Synology Office, Synology Drive, Synology Cloud Station sau Synology Virtual Machine Manager, toate fiind solutii puternice, numai bune pentru un birou de dimensiuni medii, in care ne dorim sa lucram in siguranta, fara a depinde neaparat de suitele binecunoscute care pot costa sute de dolari in mediul corporate.
 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: