lab501.ro

Review – Synology DS1621xs+

Scris de: , in categoria: Retelistica, in 18 September, 2020.

Synology DS1621xs+

 
Ehehe, dragii monstrului, dar parca a trecut ceva timp de cand nu am mai discutat despre o solutie de stocare atasata in retea, nu-i asa? Ce-i drept, NAS-urile nu sunt cele mai spectaculoase echipamente de pe piata, iar lansarea lor nu produce atatea discutii asa cum se intampla in cazul procesoarelor sau al placilor video.

Si totusi, in 2020, cand exista smartphone-uri cu camere de peste 100MP, capabile sa filmeze 8K cu 30 de cadre pe secunda, un NAS este mai util si necesar ca niciodata, pentru a pastra in siguranta datele noastre. Desigur, cei aflati la un prim contact cu un astfel de dispozitiv se vor orienta catre un model ceva mai accesibil.

Insa cei care sunt constienti de utilitatea unei astfel de solutii, care au mai utilizat NAS-uri inainte si care au nevoie de o capacitate de stocare ridicata, o viteza ridicata de transfer si o suita software puternica, se vor orienta cel mai probabil inspre un model cu adevarat performant.

Ca sa nu mai discutam despre firmele mici si medii, care au nevoi de securitate si mai ridicate decat un utilizator casnic si isi doresc propria solutie cloud, un spatiu in care pot colabora rapid si in siguranta si eventual o serie de aplicatii dedicate, toate acestea instalate pe un NAS puternic.

Exact un astfel de model este si cel despre care vom discuta astazi, mai precis Synology DS1621xs+. Lansat in urma cu o saptamana, Synology DS1621xs+ face parte din seria DiskStation, dedicata afacerilor de dimensiuni mici si medii. Cu un pret recomandat de 1600 USD fara unitati de stocare (HDD sau SSD), Synology DS1621xs+ aduce conectivitatea 10Gbe si un procesor x86 quad-core, solutii rezervate pana acum formatului rackmount.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: