lab501.ro

Review – Synology DS1621xs+

Scris de: , in categoria: Retelistica, in 18 September, 2020.

Concluzii

 
Nu cred ca mai are rost sa explic celor pasionati beneficiile aduse de ecosistemul Synology, sistemul de operare si aplicatiile disponibile numarandu-se printre cele mai puternice, mai versatile si mai apreciate in acest domeniu, de la cei care isi doresc sa configureze NAS-ul rapid si fara batai de cap si pana la cei care nici macar nu vor deschide interfata grafica si vor configura ceea ce isi doresc conectandu-se in consola, in mod SSH.

Noi suntem un site orientat mai mult inspre performanta hardware, iar aici pot spune ca Synology au facut o treaba exceptionala cu DS1621xs+, aducand dotari din domeniul enterprise, cum ar fi procesorul quad-core Intel Xeon D-1527, memoria ECC sau conectivitatea 10Gbe in domeniul small business / medium business.

Desigur, un utilizator casnic nu isi va permite neaparat DS1621xs+ si fie vorba intre noi nici nu va avea neaparat nevoie de el. Pentru un astfel de utilizator, gasim suficiente optiuni in seriile Plus, Value sau J, unele dintre acestea fiind prezentate si pe site-ul nostru de-a lungul timpului.

Pentru profesionisti insa, indiferent daca discutam despre un birou de dimensiuni mici sau medii, profesionisti din domeniul audio-vizual, sau chiar unitati de invatamant, in aceste vremuri iesite din comun, Synology DS1621xs+ este un NAS extrem de puternic, usor configurabil si flexibil, care ofera o performanta pe care noi nu am mai intalnit-o pana acum in testele noastre.

Recomandarea mea ar fi sa utilizati un astfel de NAS populat cu 4 sau 6 HDD-uri, configurate in mod RAID 10, doua SSD-uri NVMe pentru caching read/write, conectat la un switch 10GBe, sau macar la o placa de retea 10Gbe, cu ajutorul unui cablu CAT 8, pentru a obtine maximul de performanta. In acest mod, vitezele atinse de Synology DS1621xs+ intrec vitezele de care este capabil un SSD S-ATA montat in PC, intrand in teritoriul SSD-urilor NVMe. Doar ca in loc de 1-4TB, avem la dispozitie zeci de TB si SSD caching, in conditii de siguranta deplina.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: