lab501.ro

Review – QNAP TS-364

Scris de: , in categoria: Retelistica, in 14 November, 2023.

Performanta

 

Pentru primul test, in mod Gigabit, era destul de clar ca vom fi limitati de viteza retelei, QNAP TS-364 fiind echipat cu conexiune 2.5Gbe LAN. Drept urmare, am conectat NAS-ul direct la placa noastra de baza 10GBe, cu ajutorul unui cablu CAT 8 SSTP si am rulat suita initiala alcatuita din cele trei teste.

Rezultatele aproape s-au triplat, QNAP TS-364 saturand pur si simplu si latimea de banda oferita de conextorul 2.5Gbe. Din acest motiv, chiar si dupa ce am montat doua SSD-uri NVMe si am configurat SSD caching ne-am lovit de aceeasi limitare, impusa de conexiunea la retea folosita, singurul capitol unde am vazut o diferenta fiind viteza de transfer a fisierelor de mici dimensiuni.

Practic, daca utilizam doua sau trei hard-disk-uri performante nici nu avem neaparata nevoie de SSD caching pentru a atinge viteze de aproape 300 MB/s, viteza de transfer fiind limitata de conexiunea la retea, nu de stocare sau procesorul NAS-ului.

Din punct de vedere termo-acustic, ventilatorul de 90mm este clar mult mai silentios decat unitatile de stocare folosite, facandu-si de asemenea treaba cu brio, NAS-ul nostru atingand o temperatura maxima de 51oC in testele noastre, in conditiile in care consumul nu a trecut de 37W.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: