lab501.ro

Review – Keenetic Speedster & Keenetic Titan

Scris de: , in categoria: Retelistica, in 23 November, 2021.

Rezultate – Mesh

 

Deoarece avem de-a face cu o solutie cu ajutorul careia putem crea o retea mesh, fara sa fie necesare cunostinte avansate de configurare, am integrat si un test practic in metodologia noastra, intr-o situatie real life. Astfel, am conectat Keenetic Titan la un abonament de internet Vodafone Home 500 si am montat Keenetic Speedster in camera unde nevoia de internet este cea mai ridicata. Stiu ca pare o configuratie simpla, dar trebuie sa tineti cont ca materialele constructive ale cladirii unde efectuam masuratorile sunt caramida, bca si beton, asezonate cu parti de structura metalica tip sandwich, o configuratie care in mod normal da batai de cap oricarui router.

Discutam despre o solutie WiFi mesh simplu de configurat, motiv pentru care ne-am concentrat asupra acestui aspect. Desigur, Keenetic Titan este in acelasi timp si router Gigabit, dar aceasta sarcina a devenit banala in zilele noastre, performanta prin cablu nefiind o problema pentru routerele moderne.

Pentru a vedea performanta de care este capabila configuratia Mesh, am testat mai intai Keenetic Titan de sine statator, asa cum utilizeaza marea majoritate a abonatilor in zilele noastre. Dupa cum puteti vedea din primul grafic, materialele din care este construita cladirea au un impact chiar si mai mare decat distanta in sine, viteza de transfer scazand drastic in functie de numarul peretilor dintre router si dispozitivul utilizat pentru a efectua masuratorile.

In al doilea caz, am conectat Keenetic Speedster pe post de extender, conform schemei de mai jos, iar calitatea semnalului s-a imbunatatit simtitor, viteza de transfer in camerele in care sunt montate routerele apropiindu-se de maximul de care este capabila reteaua, in timp ce viteza in zonele mai indepartate a crescut de 3, chiar si 4 ori, fata de situatia in care utilizam un singur router.
 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: