lab501.ro

Review – Keenetic Speedster & Keenetic Titan

Scris de: , in categoria: Retelistica, in 23 November, 2021.

Keenetic

 
Keenetic este un nume relativ nou pe piata echipamentelor de retea, dar cu o experienta destul de bogata in domeniu. Astfel, Keenetic lua nastere in 2010 in Hsinchu, Taiwan, sub umbrela celor de la Zyxel, iar in 2017 devenea brand de sine statator, cu sediul in Hong Kong. Producatorul s-a remarcat initial prin rezultatele obtinute pe piata din Rusia, extinzandu-se ulterior si in restul Europei.

Astfel, in 2019 lua nastere Keenetic GMBH, filiera europeana a celor de la Keenetic, cu sediul in Hanau, Germania, acestia extinzandu-se rapid in Europa cu ajutorul distribuitorului Elko, in special prin Amazon. Filozofia companiei este simpla, acestia incercand sa incorporeze cele mai noi tehnologii in produse cu un raport calitate/pret cat mai ridicat si nu in ultimul rand, in produse puternice, dar cat mai usor de folosit.

Performanta, securitate (routerele Keenetic integreaza cel mai recent protocol de securitate WiFi WPA3) si nu in ultimul rand usurinta in utilizare, respectiv usurinta in configurarea unei solutii de tip Mesh, acestea ar fi principalele trasaturi ale produselor Keenetic. Si daca am auzit si sintagma calitate / pret, am devenit imediat interesati.

Drept urmare, am luat la intrebari varful de gama Keenetic Titan, apoi l-am imperecheat cu un Keenetic Speedster, pentru a vedea cat de simplu este sa configuram in practica o solutie WiFi Mesh. Sa vedem despre ce este vorba.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: