lab501.ro

Review – Keenetic Speedster & Keenetic Titan

Scris de: , in categoria: Retelistica, in 23 November, 2021.

Rezultate – Titan

 

Am testat Keenetic Titan utilizand metodologia noastra clasica pentru routere. Astfel, am determinat o pozitie fixa a router-ului intr-o camera si am facut trei masuratori la distante diferite pentru determinarea numarului de decibeli. Am testat acoperirea avand o pozitie fixa a router-ului cat si o pozitie fixa a celor 3 puncte de masurare (P1 – 1m; P2 – 10m; P3 – 15m). Am utilizat linia de comanda pentru primirea – transmiterea datelor si pentru a afla viteza medie de transfer si durata de timp necesara transferului.

Materialele constructive ale cladirii unde efectuam masuratorile sunt caramida, bca si beton, asezonate cu parti de structura metalica tip sandwich. Am testat viteza router-ului LAN-to-WiFi, intre desktop-ul D1 conectat prin LAN si desktop-ul D2 dotat cu o placa wireless TP-Link Archer T9E AC1900. Viteza LAN-LAN a fost testata utilizand cabluri UTP CAT6 intre desktop-ul D1 si laptop-ul L1. Testele LAN au fost realizate pe un desktop dotat cu o placa de retea integrata pe placa de baza, Qualcomm Atheros Killer E2201 si pe un notebook pe platforma Tiger Lake.

Pentru testele Wi-Fi am folosit acelasi notebook, cu ajutorul caruia am verificat vitezele de transfer si intensitatea semnalului in cele 3 puncte P0, P1 si P2. In cazul tuturor testelor am folosit un fisier video de test de ~1.27GB iar cablurile utilizate au fost CAT6.

Nu am mai testat de ceva timp un router, iar acest lucru se vede cu usurinta din rezultatele obtinute de Keenetic Titan, acesta fiind cel mai rapid router testat de noi pana acum.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: