Spacer Pulsar Speed, Spacer Alien Light & Spacer Alien Nova
Spacer Pulsar Speed
Spacer Pulsar Speed puncteaza specificatiile esentiale: rezolutie cuprinsa intre 800 si 8000 DPI, cantareste doar 95g si nu face zgomote ciudate cand il strangi in mana. In pieptul tricolor ii bate un senzor optic Sunplus 199 IC made in Taiwan. Asta e bine, fiindca Pulsar Speed nu are problem mari de lift-off si se descurca pe orice suprafata l-am incercat, incepand cu lemnul biroului si terminand cu un vechi pad textil. Ideea e ca cei de la Sunplus au experienta in materie de senzori industriali, iar dupa o colaborare cu Agilent au decis sa se orienteze si spre piata consumer, unde par sa se miste bine pana acum.
Ai la dispozitie sapte butoane si o rotita de scroll pentru control total, fara sa fie necesara instalarea unui driver (de altfel, e compatibil in intervalul Windows 98 – Windows 11, sa ma credeti pe cuvant). Toate butoanele au un feedback haptic placut, cu exceptia celor doua plasate lateral pentru Forward/Back, care sunt atat de firave incat pot fi apasate accidental cand ti-e lumea mai draga. Evident ca nu e o experienta din clasa G, dar nici nu pare ieftin. Culmea, fix raportul calitate-pret il recomanda.
Lipsesc insertiile laterale din cauciuc, slava Cerului! fiindca dupa 25 de ani de gaming o sa ajungeti sa intelegeti de ce nu sunt o idee buna. Insa are un cablu USB acoperit cu material textil (alta gaselnita care iti arata ca, in afara de rigiditate, e la fel de durabila in timp ca un fir clasic izolat in plastic).
Merita asezat langa o masina de gaming in care ti-ai bagat toti banii de pacanele, un rinichi si doua apartamente? Nu, e departe de nivelul respectiv. Pe de alta parte, eu il vad drept o alternativa perfecta la un mouse fad de birou, fiindca pluseaza cu niste functii si specificatii decente. Spacer Pulsar Speed e cinstit, usor si cu dimensiuni (124 x 82 x 43 mm) potrivite unei palme de roman sanatos/romanca zdravana.
Comentarii