lab501.ro

Spacer – IT comes home

Scris de: , in categoria: Periferice, in 28 June, 2021.

Odiseea RGB vine acasă!

 

Cum în ultima perioadă am fost absorbit de nostalgie și mi-am petrecut timpul revizitand perioade mult mai bej din istoria IT, nu mică mi-a fost mirarea când Hochmeister Monstru mi-a propus să arunc o privire peste un ansamblu de periferice însemnate Spacer.

Nu știam nimic despre Spacer – cu toate că anumite beculețe s-au aprins la mansardă. În esență, este vorba despre o marcă autohtonă, un brand al distribuitorului românesc Royal Computers. De aici și deviza “IT comes home” pe care aceste produse o poartă, zic eu, cu mândrie. Vedeți voi, a trecut ceva vreme de când mi-am prins urechile cu un kit de gaming mouse – tastatură – mousepad, însă mi-au trecut suficiente astfel de jucării prin mâini încât să le recunosc repejor meritele sau lacunele. Iar cele trei exemplare Spacer se încadrează într-o categorie care mie îmi place foarte mult: low-budget cinstit.

Cinstit nu doar cu portofelul cumpărătorului, ci și față de felul în care se poziționează în raport cu realitatea unei piețe aglomerate de branduri mult mai mari, ori față de felul în care își reflectă propria imagine în performanță și calitate.

La acest capitol, triumviratul Spacer SP-GM-01, SPKB-MK Warrior și SP-PAD-GAME-RGB-B, adică un mouse ambidextru, o tastatură mecanică și un mousepad de 900 mm lungime, toate decorate RGB, mi-au stârnit repede interesul pentru o experiență completă de testare.

Dar hei, nu aș fi eu dacă nu aș exploata o lacună din cerințele acestui articol: cele trei produse nu necesită drivere, așa că ce-ar fi să sar peste Windows 10 (față de care au compatibilitate totală, vă asigur) și să mă întorc în compania lor la WinXP și câteva titluri din era respectivă, care ar putea scoate untul din ele? Fix asta am și făcut!

Ca metodologie, am ales să le folosesc împreună, să le întorc pe toate părțile, să văd ce știu să facă în StarCraft, Jazz Jackrabbit 2 și Quake 3-jocuri în care ești forțat să utilizezi cu precizie tastatura și mouse-ul-ba chiar să le și miros, pentru că dacă nu miroși un produs IT proaspăt scos din cutie înseamnă că ceva nu faci bine

 

Comentarii

Un comentariu la: Spacer – IT comes home

  1. Dor a scris pe:

    “pentru că dacă nu miroși un produs IT proaspăt scos din cutie înseamnă că ceva nu faci bine” aici am știut că trebuie să văd cine este autorul articolului, obișnuit fiind cu stilurile lui Monstru sau Izabelei :) Aștept cu nerăbdare mai multe articole, Aidan :)

Lasa-ne un comentariu: