lab501.ro

Sharkoon Skiller MECH SGK1

Scris de: , in categoria: Periferice, in 22 November, 2017.

Specificatii

Interfata / Dimensiune cabluUSB / 1.8 m / fix
Dimensiuni (LxWxH)458 x 220 x 44 mm / 1.32 Kg
TasteKailh Blue
Durata de viata taste50 de milioane de apasari
Taste macroNu
Taste multimedia Da, 8 taste accesibile prin Fn
IluminareAlba, configurabila hardware
Anti ghostingFull key rollover
Pret320 - 330 RON

Studiind dimensiunile lui MECH SGK1 putem observa faptul ca avem de-a face cu o tastatura care ocupa destul de mult loc pe birou, in mare parte din cauza palm-rest-ului. Nu avem taste multimedia separate sau butoane de macro, intreaga configuratie a iluminarii realizandu-se hardware, un lucru obisnuit in cazul tastaturilor cu iluminare monocroma.

Kailh Blue are specificatiile similare cu referinta Cherry MX Blue, forta necesara pentru o apasare completa fiind de 50g, ceva mai usor decat cele 60g necesare pentru Cherry MX. Distanta pana la actuare este si ea foarte apropiata, 1.9mm in cazul lui Kailh si 2mm in cazul lui Cherry MX (prin comparatie Outemu Blue avea 2.7mm). Toate cele 3 switch-uri Blue sunt gandite pentru a rezista la 50 de milioane de apasari, cel putin la nivel teoretic.

Zgomotul emis de Kailh Blue este la acelasi nivel cu cel emis de Cherry MX Blue, chiar daca spectral vorbind Kailh deranjeaza ceva mai putin datorita emisiei sonore orientata pe frecvente joase. Asta este valabil atunci cand vorbim despre taste normale, atunci cand ne referim la tastele de dimensiuni mai mari care au nevoie de stabilizator lucrurile se schimba radical. Zic asta deoarece versiunea Blue de la Kailh foloseste un stabilizator cu fir, ceea ce face ca apasarea acestor taste sa emita un zgomot amplificat si pe alocuri deranjant. Prin comparatie, tastaturile echipate cu switch-uri Cherry MX Blue sau Outemu Blue au un altfel de mecanism de stabilizare pentru tastele mari, care le face sa nu-si schimbe amprenta sonora fata de tastele normale (mici).

Comentarii

2 comentarii la: Sharkoon Skiller MECH SGK1

  1. Marian a scris pe:

    Cred 99% ca exista cel putin o greseala in articol si anume cand te referi la switchurile blue Outemu ca fiind optice. Outemu nu produce switchuri optice(inca), cei care produc asa ceva se numesc Flaretech si echipeaza o tastatura de la Zowie si mai nou una de la Gigabyte. Sunt interesat de reviewuri la astea doua.

  2. matose Post author a scris pe:

    Ma refeream intradevar la Outemu Blue care nu este optic insa cei de la Outemu au si switch-uri optice. Cauta pe Google: Outemu Light Bracket Switch

Lasa-ne un comentariu: