lab501.ro

Sharkoon Skiller MECH SGK1

Scris de: , in categoria: Periferice, in 22 November, 2017.

Concluzii

Cei de la Sharkoon ne-au aratat o implementare destul de buna a switch-urilor Kailh Blue, numai ca succesul pe piata din Romania va fi destul de limitat. In primul rand pretul de peste 300lei pentru o tastatura fara suport software, iluminare intr-o singura culoare si switch-uri Kailh este destul de mare.

Am folosit tastatura chiar pentru redactarea acestui articol si pot spune ca in utilizare aceasta se comporta foarte bine, zgomotul aparent mai mic decat Cherry MX Blue / Outemu Blue este eclipsat doar de zgomotul ridicat intalnit la apasarea tastelor mari (Enter, Backspace, Shift si mai ales Space). Personal nu folosesc palm rest, as fi apreciat un mecanism usor de indepartare al acestuia, mai ales pentru ca adancimea tastaturii este destul de mare din cauza profilelor cu tente robotice. Desi as fi preferat sa fie ceva mai puternica, iluminarea mi s-a parut suficienta in schimb uniformitatea lasa un pic de dorit – cel mai vizibil este in cazul tastelor Fn (logo-ul Sharkoon), Space si WIN.

Sharkoon Skiller MECH SGK1 ar fi fost o tastatura reusita la un pret de 200-250 lei, insa la peste 300 lei nu cred ca aceasta isi poate justifica pretul. Folosind invelisului transparent de la switch-urile RGB si amplasarea LED-ului pe PCB (in loc de carcasa switch-ului) s-au facut compromisuri in ceea ce priveste calitatea iluminarii, un aspect deloc de neglijat in aceasta gama de pret. Intre timp pe piata au aparut varianta tenkeyless SGK2 cat si modelul RGB fara palm rest SGK3, ce par sa fie exact ceea ce SGK1 nu a reusit sa fie: un succes pentru Sharkoon si o buna solutie pentru utilizatori.

Comentarii

2 comentarii la: Sharkoon Skiller MECH SGK1

  1. Marian a scris pe:

    Cred 99% ca exista cel putin o greseala in articol si anume cand te referi la switchurile blue Outemu ca fiind optice. Outemu nu produce switchuri optice(inca), cei care produc asa ceva se numesc Flaretech si echipeaza o tastatura de la Zowie si mai nou una de la Gigabyte. Sunt interesat de reviewuri la astea doua.

  2. matose Post author a scris pe:

    Ma refeream intradevar la Outemu Blue care nu este optic insa cei de la Outemu au si switch-uri optice. Cauta pe Google: Outemu Light Bracket Switch

Lasa-ne un comentariu: