lab501.ro

Review – Corsair HS35 Stereo (Red)

Scris de: , in categoria: Periferice, in 8 May, 2020.

Masuratori si teste

 
Metodologia noastra implica masurarea raspunsului in frecventa folosind standul de masurare miniDSP EARS impreuna cu programul Room EQ Wizard pentru generarea semnalului de test, calibrarea nivelului de semnal si realizarea graficelor. Pe langa factorul subiectiv, putem masura si raspunsul castilor, identificand eventualele probleme, precum si diferentele intre canale. miniDSP EARS este calibrat din fabrica, fiecare dispozitiv avand o serie prin intermediul careia se pot descarca fisierele de calibrare (separat de canale) atat pentru casti circum-aurale dar si intra-aurale. Liniaritate perfecta nu vom intalni nici chiar in cazul celor mai apreciate casti, insa testele practice coroborate cu graficul de frecvente ne vor arata mai bine imaginea de ansamblu.

Pentru masurarea raspunsului in frecventa, Corsair HS35 Stereo au fost conectate la placa de sunet Creative Sound Blaster AE-9. In mod ideal, raspunsul perfect ar fi fost de 84 – 85 dB la orice frecventa, insa, asa cum am explicat si mai sus, nici chiar cele mai laudate casti nu reusesc asta si oricum nu stiu daca ar fi pe gustul vostru o pereche de casti liniare. Privind graficele, este destul de evident faptul ca HS35 Stereo sufera destul de mult la capitolul de liniaritate, avand nivelul de raspuns intre 69 si 91 dB. Intre 20 si 250 Hz avem un raspuns cu un nivel mai ridicat fata de cat ar trebui, consecinta acestui lucru fiind un sunet unde frecventele joase predomina. Intre 250Hz si 4kHz avem un raspuns slab, sub ceea ce ar trebui sa avem, prin urmare o sa sesizam probleme pe voci si instrumente cu corzi. Intre 4kHz si 18kHz avem un raspuns normal, iar diferenta intre canale este minora, dupa cum putem observa din grafice.

Ascultarea castilor am facut-o atat pe placi de sunet integrate (laptop, telefon) cat si pe o placa de sunet externa cu amplificator dedicat (Creative Sound BlasterX G6). Asa cum era destul de clar si din grafice, sunetul produs de Corsair HS35 Stereo este unul preponderent axat pe frecvente joase, cu o lipsa simtitoare in frecvente medii si inalte frumos punctate. Chiar si la volum maxim nu distorsoneaza nimic, semn ca HS35 sunt inchegate destul de bine. Totusi, bass-ul este destul de “larg”, ceea ce face ca acesta sa acapareze in unele cazuri restul spectrului, HS35 Stereo nefiind din acest motiv o recomandare daca folositi castile preponderent la auditie muzicala. In filme si jocuri insa pot spune ca bass-ul puternic face ca efectele sa devina mai dramatice, HS35 stralucind la acest capitol mai ales cand e sa ne uitam si la pret.
 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: