lab501.ro

Elgato Key Light Mini

Scris de: , in categoria: Periferice, in 8 March, 2022.

Constructie si design

 
Rama panoului este construita din metal, iar pe partea din spate avem trei zone magnetice integrate in carcasa ce ofera chiar si posibilitatea de a atasa panoul de iluminare de o tabla magnetica, cum sunt cele de Ikea. Totodata, rama metalica functioneaza asemeni unui radiator ce ajuta in degajarea caldurii produsa de LED-uri OSRAM ce ofera pana la 800 Lumeni ajustabili. In functie de activitatea pe care urmeaza sa o intreprindem, panoul LED portabil se poate monta doar pe lungime, fiind dotat cu un filet standard de 1/4″ compatibil cu aparatele foto, trepied etc.

Pentru a putea mentine o dimensiune cat mai mica a dispozitivului fara a fi nevoiti sa faca compromisuri la capitolul CRI (Indice de Redare a Culorilor) sau uniformitate, cei de la Elgato au optat pentru folosirea unui panou Edge-Lit. Asta implica amplasarea LED-urilor OSRAM de-a lungul ramei, lumina fiind reflectata prin intermediul unei placi de aluminiu in timp ce pentru prelucrarea fasciculului este folosit un sandwich din 3 layere. Primul este un panoul translucid de tip grilaj ce sparge lumina in milioane de fascicule, apoi avem un panou dublu stratificat cu rol de difuzor in timp ce ultimul strat utilizeaza sticla mata de opal pentru a imbina cat mai bine toate fasciculele distincte de lumina (ca o blenda clasica). Cu alte cuvinte, avem o iluminare cat mai uniforma dar si blanda cu ochii.

Partea de control a lui Elgato Key Light Mini se afla pe latura din dreapta, unde gasim atat butonul de Reset, rotita de ajustare a iluminarii si a culorii de temperatura, butonul Power si portul de alimentare USB-Type C. De apreciat mufa de alimentare a panoului ce vine “la unghi” si imbina ergonomia cu design-ul stilizat. Integrarea hardware a controlului iluminarii, dar si a spectrului de temperatura, este usor de controlat in utilizare in cazul in care nu vrem sa o facem din aplicatie. Din fabrica panoul este setat in modul de control al iluminarii insa prin apasarea rotitei de control cateva secunde, intram in modul de control al temperaturii de culoare. Se repeta aceasi procedura pentru a reveni la controlul iluminarii. Evident, trecerea dintr-un mod in altul este semnalizat de catre panou prin flash-uri ale acestuia – toate detaliile se gasesc in manualul de utilizare. Indiferent de modul in care suntem, pentru a ajusta intensitatea/culoarea se foloseste rotita din +/-.

Pe partea din spate a panoului de iluminare, in zona superioara a acestuia mai exact, vom gasi LED-ul de stare a conexiunii Wi-Fi unde avem 3 posibilitati: aprins – conexiunea este facuta, intermitent – nu este imperecheat/ reteaua nu a fost gasita, respectiv stins – conexiunea este oprita. Tot aici gasim si LED-urile de stare ale bateriei, unde avem setate 5 praguri: 100%-80%-60%-40%-20%. Cu toate ca producatorul ofera o garantie de 2 ani a bateriei de 4000mAh LiPo, recomandarea acestuia este de a folosi pe cat posibil modul Studio in care panoul de iluminare se alimenteaza direct din priza iar bateria este deconectata, protejand asadar durata de viata a bateriei. In situatia in care depindem strict de baterie, Elgato ne informeaza ca aceasta dureaza pana la 4 ore in conditiile in care iluminarea este la 50%.

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: