lab501.ro

Elgato Key Light Mini

Scris de: , in categoria: Periferice, in 8 March, 2022.


 
Instalarea utilitarului Elgato Control Center se face simplu si rapid – eu l-am instalat pe un PC cu Windows 10 si pe un smartphone iPhone, aceasta fiind compatibil chiar si cu Mac si Android. O data instalata aplicatia, am alimentat panoul la priza si am apasat butonul fizic ON de pe panou, acesta boot-and in cateva secunde iar imperecherea fiind facuta rapid. Nu am intampinat probleme in instare si nici in utilizare.

Aplicatia este destul de simplista – de aici putem porni si opri panoul iar prin glisare setam atat temperatura de culoare (2900K-7000K), cat si intensitatea luminii. Desi atunci cand glisam vedem valorile acestora, sper ca in viitoare update-uri sa existe si posibilitatea de a vedea efectiv valorile curente pentru a putea tine mai usor o evidenta a propriilor setari (inclusiv in aplicatia mobila). Evident, exista posibilitatea de a adauga intotdeauna mai multe dispozitive si chiar de a le redenumi pe cele existente.

Din pacate nu putem pozitiona fereastra aplicatiei in alta zona a ecranului, insa cel mai probabil pe viitor va fi posibil. Initial nu am avut panoul in aceeasi camera cu unitatea, asadar mai intai m-am folosit de posibilitatile hardware de control, apoi de aplicatia mobila si in cele din urma de pe PC, avand panoul de iluminare in aceeasi incapere.

 

 

Si in aplicatia de pe iPhone gasim mai multe informatii despre Elgato Key Mini, printre care: nivelul bateriei, tensiunea acesteia, modul Studio, modul de economisire a bateriei, resetarea ultimelor setari folosite dar si resetarea panoului la setarile din fabrica. Aceleasi setari de functionare si de iluminare sunt disponibile si aici, precum pornirea si oprirea panoul iar prin glisare se seteaza atat temperatura de culoare (2900K-7000K), cat si intensitatea luminii.

 

 

Initial am montat Elgato Key Light Mini pe un trepied de dimensiuni reduse, iar intensitatea iluminarii a fost data la 50% in primele doua poze (cu panoul aprins), iar mai apoi cu iluminarea la maxim (100%) am incercat sa ilustrez cat mai bine pragurile temperaturii de culoare (ultimele 3 poze) selectand din aplicatie atat extremele spectrului, respectiv 2900K arctic blue si 7000K sunset amber, cat si 5000K.

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: