lab501.ro

Elgato Key Light Mini

Scris de: , in categoria: Periferice, in 8 March, 2022.

Concluzii

 
Ca si in cazul lui Key Light si Key Light Air, Elgato aduc tehnologii din domeniul profesional si le adapteaza cat mai bine pentru segmentul vizat. Nu exista comparatie intre Elgato Key Light Mini si luminile chinezesti accesibile de pe Amazon – in cazul acestora din urma lumenii declarati trebuie impartiti la 2 sau chiar la 4 pentru a ii afla pe cei reali, IRC-ul nici macar nu se apropie de 90% (aspect extrem de important in redarea cat mai corecta a culorii ca de exemplu in tutorialele de make-up) iar temperatura de culoare setata (daca poate fi reglata) nu are nici in clin nici in maneca cu ceea ce obtinem in realitate. Un concurent ceva mai serios este Logitech cu al sau Litra Glow, insa nu este portabila (nu are baterie integrata) iar luminozitatea nu se apropie de cea a lui Ley Light Mini, de aici si pretul mai accesibil.

Luminozitatea lui Elgato Key Light Mini a fost surprinzatoare comparativ cu dimensiunile sale, iar dispersia luminii este peste orice am avut pana acum (cu dimensiuni reduse). Controlul direct al iluminarii si temperaturii este ceva ce mi-a lipsit in cazul lui Key Light, insa varianta Mini implementeaza un jog dial multifunctional ce s-a dovedit ergonomic si extrem de util in folosirea zilnica. Fiind un dispozitiv ce functioneaza pe baterie atunci cand suntem in lipsa unei surse de alimentare, dezactivarea conectivitatii WiFi si reglajul direct pot prelungi semnificativ durata bateriei.

Merita deci Elgato Key Light Mini cei 600lei ceruti? Dupa parerea mea, da, pentru ca mergi la sigur la capitolul performanta (cei 800 lumeni de pe cutie sunt exact ceea ce primesti in realitate), acuratete a culorii (IRC de peste 94% garantat), fiabilitate in timp (lampile chinezesti cu LED mai pierd din LED-uri de-a lungul timpului) dar si integrare perfecta cu Stream Deck sau cu noul Stream Deck Pedal pentru un streaming automatizat. As fi apreciat includerea in pachet a unui mini trepied sau a unui suport de fixare pentru monitor, insa acestea vor genera niste costuri aditionale pe care multi cumparatori nu sunt dispusi sa le plateasca.

Desi scenariul pandemic pare ca se apropie, unele deprinderi pare ca sunt aici ca sa ramana, cum ar fi de exemplu intalnirile pe Zoom si intalnirile video pe Skype. In acest caz avem nevoie de o sursa de lumina de calitate care la nevoie poate fi atasata magnetic pe frigider pentru un apel video rapid sau chiar pe whiteboard pentru a verifica machiajul inaintea unei sedinte. Bineinteles, streamerii si creatorii de continut sunt deja in publicul tinta al celor de la Elgato insa portabilitatea lui Key Light Mini deschide noi orizonturi si de ce nu, noi piete pentru compania detinuta acum de Corsair.

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: