Logitech UE BOOM 2 & UE Megaboom Review
Experienta in utilizare
In cazul unor astfel de dispozitive, specificatiile sunt interesante, aspectul are importanta sa, pretul este chiar infricosator, dar cel mai mult conteaza experienta in utilizare. Iar acesta este capitolul unde atat Boom 2 cat si Megaboom isi arata adevarata fata.
Vedeti voi, aceste boxe se adreseaza unei categorii foarte bine definite de utilizatori. Un audiofil va gasi cu siguranta altceva in care sa investeasca suma pe care Logitech o cer pe Boom 2 sau pe Megaboom. Un simplu utilizator care are nevoie de un sistem de sunet in sufragerie sau langa PC va gasi de asemenea o gama foarte variata de produse pe care le poate achizitiona.
Ideea de baza este ca nu lor li se adreseaza Boom 2 si Megaboom. Desigur, intr-un apartament putem organiza o intreaga petrecere utilizand doar Boom 2 sau Megaboom. Scopul acestor boxe este cu totul altul iar utilitatea si capacitatile si le dovedesc acolo unde un sistem de sunet normal nu poate ajunge.
Pornind de la banalul gratar, unde o astfel de boxa este mai mult decat suficienta si ajungand la pasionati ai sporturilor de iarna, biciclisti, surferi, pasionati de sporturi cu motor (ATV, moto, etc) sau pur si simplu oameni care vor sa se distreze la piscina sau pe malul marii fara sa isi faca griji in legatura cu praful (nisip) sau apa, produsele din seria Boom isi gasesc pe deplin utilitatea, aducand un plus de confort si calitate experientei audio.
Desigur, nu discutam despre produse destinate audiofililor – daca vrei sa simti cele mai subtile nuante ale unui album Pink Floyd cred ca un set-up clasic este mult mai potrivit. Pe de alta parte, cele doua boxe se aud incredibil de bine. Si nu, nu am spus incredibil de bine pentru dimensiunea lor ci doar incredibil de bine.
Este greu de crezut ca o boxa de aceste dimensiuni poate produce sunete atat de puternice cu o asemenea fidelitate. Am facut acest experiment la gratar de mai multe ori iar invitatii mei se uitau intotdeuna dupa statie si boxe cand ieseau afara. Cand le aratam Megaboom-ul aruncat neglijent in zapada nu le venea sa creada ca acel cilindru poate reda astfel muzica. Bine, entuziasmul se mai tempera ulterior cand le comunicam pretul, dar asta este o alta poveste.
Cert este ca ambele Boom-uri testate de mine sunt capabile de a asigura un fundal sonor la volum ridicat, cu un minim de distorsiuni. Boom 2 este absolut suficienta pentru orice am enumerat mai sus, iar Megaboom-ul adauga un plus de putere dar si capacitatea de a reda frecvente joase mai profunde, mai apropiate de ce se intampla in cazul unui difuzor de mari dimensiuni.
Pentru a duce nebunia la extrem, boxele pot fi imperecheate cu ajutorul aplicatiei Logitech disponibila in Google Play. Putem sa conectam doua boxe la aceeasi sursa si le putem seta stereo, adica una per canal. Si Boom 2 poate fi imperecheata cu Megaboom, in cazul in care voi si prietenii vostrii ati avut gusturi diferite in materie de ce Boom va place mai mult.
Nu in ultimul rand, putem conecta doua dispozitive la un Boom in acelasi timp – asta permite deja sa va etalati abilitatile de DJ, desi nu cred ca va sta nimeni la gratar sau pe partie sa faca asa ceva. Mai mult decat atat, ambele Boom-uri pot functiona la o distanta de pana la 30m de sursa si pentru a facilita imperecherea rapida cu telefonul mobil, ambele sunt dotate cu un chip NFC.
Comentarii
Acum Megaboom este la oferta la Altex cu 900 de lei, iar JBL urmeaza sa lanseze in curand JBL Charge 3 (www.cnet.com/products/jbl-charge-3). Care ar fi cea mai buna alegere?
Am vazut ofertele de la Altex. MegaBoom la 900 RON mi se pare super deal!
Pingback: Trust Fiesta Pro & Ambus Review - next lab501
Pingback: Review - Trust Dixxo ORB - next lab501