lab501.ro

Epic Gear Meduza HDST Gaming Mouse & Hybrid Pad

Scris de: , in categoria: Featured, Gadget, Periferice, in 24 August, 2012.

Software

 

Mouse-ul Meduza este compatibil cu majoritatea versiunilor de Windows (exceptie face batranul Windows XP x64) si functioneaza imediat dupa conectarea si instalarea automata a driverilor.

Ulterior, pentru a beneficia de toate optiunile mouse-ului este recomandabil sa instalati suita software de management, denumita tot Meduza GUI (graphical user interface). Instalarea acesteia nu presupune nici o problema, fiind pur si simplu o succesiune standard de click-uri pe butoanele de “next, next & finish”. Problema apare dupa deschiderea aplicatiei. Odata cu intro-ul – frumos realizat de altfel – ne dam seama ca interfata este facuta in flash. Deci, da, intro-ul acela frumos va rula de fiecare data cand veti deschide aplicatia, trebuind sa apasam de fiecare data pe butonul de Skip. Pe langa asta, integrarea cu Windows este zero, nici macar optiuni de minimize/maximize nu avem. Trecem si peste faptul ca procesorul sta constant la 60-70% load cand interfata e deschisa si ajungem la optiunile disponibile.

In primul ecran avem informatiile despre butoane, profile si senzori. De aici se pot asigna functii diferite de cele standard butoanelor, se poate configura fiecare senzor (optic, laser, HDST) cu setari DPI specifice pentru cele patru nivele disponibile si se poate salva / incarca un profil. Demn de remarcat este si butonul din dreapta sus care permite inchiderea completa a led-urilor mouse-ului precum si “codificarea” cu o anumita culoare a fiecarui profil. Astfel, utilizatorul isi poate da seama foarte usor ce tip de profil a ales dupa culoarea acestuia (pe mouse, culoarea profilului ales apare in jurul rotitei de scroll).

In sectiunea Performance pot fi setate optiunile ce tin de frecventa de raspuns (500-1000 Hz), viteza rotitei de scroll, accelerarea pointer-ului, posibilitatea de a inchide led-urile mouse-ului automat dupa 60 sau 120 de secunde de inutilizare precum si doua optiuni mai putin comune, lift off distance si angle snapping.

Cea de-a treia sectiune ascunde setarile pentru inregistrarea si modificarea functiilor macro. Acestea se realizeaza foarte simplu, pur si simplu se da click pe Record, si se inregistreaza functia.

Ultima sectiune este cea de Support in care aflam versiunea de software, driver si firmware folosita precum si link-uri catre sectiunea de download a site-ului Epic Gear. Din pacate pe site, daca dau click pe linkul de Driver nu se intampla nimic, astfel ca tot cu driver-ul standard pus de Microsoft am ramas.

Referitor la interfata, desi arata foarte bine voi prefera intotdeauna o interfata functionala uneia care doar arata bine. Dupa cum ziceam si inainte, trecem peste faptul ca este facuta in Flash si ajungem la faptul ca atat versiunea 1.00 prezenta pe CD-ul din pachet cat si versiunea 1.01 prezenta pe site-ul Epic Gear nu reusesc sa salveze tipul de senzor ales. Indiferent ce senzor aleg, dupa inchiderea si redeschiderea aplicatiei senzorul selectat va fi cel optic. De asemenea, tipul de senzor folosit nu poate fi salvat in profile separate – singura modalitate concreta de schimbare a senzorului fiind butonul de pe spatele mouse-ului.

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: