Review – ZOOM75 TIGA
Prezentare
La final, adaugam un set de keycaps-uri Glorious GPBT E-White (nu aveam altceva la indemana la momentul respectiv) si tastatura noastra este gata. Stiu, stiu, este orbitor de alba configuratia de mai jos, dar am lucrat cu materialele pe care le-am avut la indemana. Chiar si asa, nu putem sa nu observam ca exista o eleganta in acest vast spatiu monocromatic, intrerupt arareori de cate un detaliu, cum ar fi monitorul si rotita de volum pozitionate pe latura superioara, respectiv accentele de pe spate.
Desigur, latura inferioara a tastaturii este o cu totul alta poveste, dar chiar si aici nu intalnim mai mult de doua nuante diferite. Tastatura este dotata cu picioruse din cauciuc, pentru o mai buna fixare pe birou, indiferent de suprafata, respectiv cu un conector USB-C, dispus in zona mediana a laturii din spate. Nu avem de-a face nici cu butoane, nici cu slot dedicat dongle-ului WiFi, ZOOM75 TIGA fiind o tastatura minimalista din acest punct de vedere. Pe de alta parte, avem la indemana, simultan, un display si o rotita de volum, ceea ce nu se intampla prea des in acest domeniu.
Evident, pentru a putea acomoda ambele dotari, butonul de volum de pe ZOOM75 TIGA este dispus orizontal si nu are functie de apasare, doar de rotire. Mai mult decat atat, sunt momente in care butonul de aluminiu se atinge usor de carcasa din acelasi material, producand o senzatie nu tocmai placuta pentru mine. Din ce am discutat cu producatorul, produsele retail nu vor avea aceasta problema, dimensiunea rotitei fiind redusa fata de sample-urile trimise la teste.
Display-ul afiseaza mai multe informatii generale in ecranul principal (data si ora), precum si informatii despre tastatura (nivelul de incarcare al bateriei, starea Caps Lock, tipul de conectivitate, layer-ul pe care lucram, sistemul de operare si starea tastei Win). In al doilea ecran putem vedea informatii despre temperatura procesorului sau a nucleului grafic, viteza de rotatie a ventilatoarelor si viteza conexiunii de internet, dar pentru asta trebuie sa avem AIDA64 deschis in fundal.
In al treilea ecran putem comuta intre cele trei teme grafice predefinite pentru display, in timp ce urmatoarele doua ecrane afiseaza imagini predefinite (GIF). Pentru a incarca imagini personalizate, putem utiliza aplicatia Pocket Wuque, disponibila in Google Play si Apple App Store. In momentul in care ne conectam la tastatura aceasta preia timpul si data de pe telefon, insa nu exista in momentul de fata o optiune pentru setarea manuala a acestora. De asemenea, nu am reusit sa preiau informatiile din AIDA, dar producatorul mentioneaza in documentatie ca inca mai lucreaza la acest aspect.
Comentarii