lab501.ro

Anatomia tehnica a unei excursii – Las Vegas 2020

Scris de: , in categoria: Editorial, Featured, Foto, in 20 January, 2020.

Tehnica

 
De aceasta data arsenalul nostru tehnic a fost redus la minim, in ton cu nevoile de la fata locului. Greul l-au dus cele doua smartphone-uri pe care le folosesc in ultima perioada, mai precis Huawei Mate 9 si Samsung Galaxy Note 9. Acestea au fost utilizate pentru comunicare, orientare, accesarea aplicatiilor financiare sau de transport si nu in ultimul rand pentru a fotografia tot ce am vazut acolo.

Pentru redactarea unora dintre materialele pe care le-am publicat pe site am folosit credinciosul Lenovo Yoga 730 13, de departe notebook-ul meu preferat pentru calatorii in ultimii 2 ani, pentru divertisment in avion am utilizat castile Apple AirPods, iar pentru a fi siguri ca nu ramanem niciodata fara baterie, ceea ce nu a fost cazul, am avut in bagaj un powerbank generos produs de InWin.

Desigur, cele mai importante device-uri au fost cele doua smartphone-uri, insa de aceasta data o importanta cruciala au avut-o si aplicatiile instalate pe acestea. Atfel, am calatorit pe peste tot cu Uber si Lyft, inclusiv de la aeroport spre hotel si inapoi. Cele doua aplicatii au evoluat constant in ultimii ani si cel putin in Las Vegas orice loc important (aeroport, majoritatea hotelurilor, centrele expozitionale) are amenajata o zona speciala pentru ride-sharing. Practic, daca iei Uber sau Lyft de la aeroport sau de la hotel, o poti face fara grija ca vei avea probleme in a gasi masina – pasagerii sunt ridicati intotdeuna din locul special destinat aplicatiilor de ride-sharing.

Cealalta aplicatie care mi-a schimbat complet experienta in SUA a fost Revolut. Vedeti voi, in ultimii 10 ani am utilizat intotdeuna preponderent cash in SUA. Nu toate locurile accepta plata cu cardul, unele locuri nu accepta un anumit tip de carduri (culmea… de obicei este vorba despre American Express) si per total SUA a fost una dintre putinele destinatii in care am folosit mai mult cash decat plata cu cardul. Totusi, anumite experiente, cum ar fi privirea pe care ti-o arunca majoritatea comerciantilor cand scoti din portofel o bancnota nou nouta de 100$ primita de la casa de schimb in Romania m-au facut sa vreau sa incerc si o abordare fara cash, macar odata.

Drept urmare, de aceasta data am folosit Revolut pentru orice plata si am fost placut surprins sa constant ca nu am avut absolut nici un fel de problema nicaieri, de la cele mai mari lanturi hoteliere sau fast food si pana la magazine de cartier, ca sa folosesc aceasta sintagma. Rata de schimb a fost optima, comisioanele inexistente, per total am avut o experienta pozitiva cu Revolut si voi folosi in continuare aceasta metoda si in alte tari.

La finalul descrierii arsenalului tehnic, tina sa precizez ca nu am fost sustinuti de Uber, Lyft sau Revolut in deplasarea noastra la CES si nu avem colaborari la activ cu aceste companii. Pur si simplu am relatat exact ce gadget-uri si aplicatii am folosit acolo, iar de departe cele mai importante au fost cele doua smartphone-uri, aplicatiile Uber si Lyft si cardul Revolut.

 

Comentarii

6 comentarii la: Anatomia tehnica a unei excursii – Las Vegas 2020

 1. ChrisB a scris pe:

  It’s all about the 5 Guys dude! Good read thanks for sharing.

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Been there in downtown LA, loved it :D

 3. Cristian G a scris pe:

  Dragul meu , savuram fiecare rand scris.
  Sa nu uit :
  Ai facut review corect la Note 9 – rezultat cumparat si eu si I love it
  Ai facut review corect la Yoga 730 13 – – rezultat cumparat si eu si I love it( o baterie mai mare nu strica ).
  Deci avem urechile ciulite si ochii atintiti la profesor !

 4. Cristian G a scris pe:

  Burgerii prezentati de tine ma faceau sa iau un bilet ( si viza ) sa-i gust si eu.
  Iti propun sa incerci sa deschizi aici la Bucuresti :
  Monster’s Burger
  Daca vei fi la fel de consecvent si de incredere precum cu acest site , vei avea cozi pe trotoar de 20m sa guste tot romanu burgherii tai.
  As fi onorat daca ma vei invita si la deschidere

 5. Monstru Post author a scris pe:

  Din cand in cand, mai fac si burgeri… fericitii destinatari laudand initiativa mea culinara. Totusi, exista si in Bucuresti cateva locuri cu burgeri faini, de exemplu Circus imi vine acum in minte.

 6. Cristian G a scris pe:

  Merci , voi incerca.
  Anul trecut, intamplator, am intrat la Bacoa din Barcelona, unde am mâncat cel mai bun burger . Punct
  De atunci tot incerc , colo , colo , si le las in farfurie doar pe jumatate mancate .
  Slabe

Lasa-ne un comentariu: