lab501.ro

Review – Samsung Galaxy Note 9 SM-N96OF/DS

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 21 September, 2018.

Samsung Galaxy Note 9

 
Exista unele articole care pur si simplu ma fac sa simt mult mai acut, mai aproape de realitate, trecerea timpului. Cred ca percep trecerea timpului la fel ca oricare om… unele lucruri mi se par indepartate, altele parca s-ar fi intamplat ieri. Cu totii avem acest defect, de a ne raporta la o serie de repere non-lineare atunci cand vine vorba despre timp. Si in virtutea acestui fapt, parca mai ieri eram incantat de Galaxy Note 2 si il foloseam cu placere, fiind pentru mine cel mai potrivit telefon in acel moment, desi pentru majoritatea era un produs de nisa. Doar ca acest “ieri” era de fapt 2012

Imi amintesc apoi ca am testat Note 3, in 2013, respectiv Note 4, in 2014, dar sincer nu am nici cea mai vaga urma de amintire sau idee de ce nu am testat Note 5-ul. Note 6 nu a existat, iar Note 7 a fost retras de pe piata, insa anul trecut am continuat seria testelor dedicate produselor din aceasta gama, colegul meu Matei fiind chiar prezent la conferinta de lansare in Europa dedicata modelului Note 8.

Anul acesta se implinesc 7 ani de la debutul seriei Note, iar produsul care era considerat candva o nisa pentru cei putini a influentat atat de puternic obiceiurile de consum in acesti ani, incat majoritatea producatorilor au in momentul de fata in oferta un smartphone high-end cu un display de cel putin 5.5″, indiferent daca discutam despre smartphone-uri Android sau Apple. Asta inseamna sa fii vizionar si probabil ca nu degeaba Samsung este lider indiscutabil de piata in acest moment…

Si ca in orice domeniu, liderului de piata ii revine sarcina de a trasa noi moduri in care piata poate fi abordata si exact asta au facut cei de la Samsung prin lansarea lui Galaxy Note 9. Daca anul trecut Apple lansau iPhone X, un telefon de lux cu un pret de 999 USD, anul acesta Samsung au ridicat stacheta si au lansat doua versiuni de Note 9. Una echipata cu 6GB de RAM si 128GB spatiu de stocare, disponibila pentru acelasi pret, respectiv una echipata cu 8GB de RAM si 512 GB spatiu de stocare, disponibila pentru 1249 USD.

Asa cum explicam in review-ul de lansare pentru RTX 2080 / 2080 Ti, acest lucru nu ar trebui sa ne mire, piata fiind guvernata in final de o regula foarte simpla, cea a cererii si ofertei. Atata timp cat exista cerere pentru asa ceva, producatorii vor oferi si varfuri de gama ticsite de dotari nemaivazute pana la momentul respectiv (de exemplu un telefon care poate avea o capacitate de stocare totala de 1TB), pentru un pret pe masura.

Noi am primit la teste prima varianta, pe care am folosit-o personal in ultimele trei saptamani, pentru a imi putea forma o parere cat mai bine ancorata in realitate legata de ceea ce au de oferit Samsung in acest moment. In fond, discutam despre cel mai dorit, bine cunoscut si probabil costisitor smartphone Android, asa ca acesta merita toata atentia noastra. Avem sau nu de-a face cu un nou “king of the hill”? Pana la urma aceasta este intrebarea la care vom incerca sa raspundem astazi.

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – Samsung Galaxy Note 9 SM-N96OF/DS

  1. Exynos pt varianta euro :/
    Asta inseamna ca sunt sanse mult mai mici de o portare Lineage cand Samsung va renunta la actualizari.

  2. Nicu a scris pe:

    Salut,ce tari sunt fotagrafiile cu gratarul,imi lasa gura apa…

Lasa-ne un comentariu: