lab501.ro

Anatomia tehnica a unei excursii – Las Vegas 2020

Scris de: , in categoria: Editorial, Featured, Foto, in 20 January, 2020.

CES 2020 – Concluzii

 
Ehehei, dragii monstrului, uite ca dupa ce ne-am scufundat impreuna in Oceanul Indian, pe coasta Africii si am vizitat temple si piete de noapte din Taiwan, ne-am plimbat impreuna si pe Las Vegas Strip, unde am admirat fantanile de la Bellagio si am incercat o serie de burgeri pentru toate gusturile si buzunarele.

Si adevarul este ca in astfel de situatii, un smartphone cu aplicatiile Uber, Lyft si Revolut instalate este absolut suficient, atat pentru lucru, cat si pentru distractie. Ce-i drept, noi nu producem continut video, drept urmare nevoile noastre sunt ceva mai simple. Chiar si asa, in momentul in care nu avem de-a face cu diverse sporturi care necesita utilizarea unui GoPro sau a unui aparat foto subacvatic, lista necesarului tehnic se reduce destul de mult.

Ajuta si faptul ca in Las Vegas gasim retele WiFi gratuite la tot pasul, in special in zona marilor cazinouri, marea majoritate a localurilor accepta fara probleme plata cu cardul, iar Uber si Lyft sunt servicii utilizate zilnic de milioane de americani. Drept urmare, necesarul nostru tehnic a fost ceva mai restrans, iar noi am putut sa asistam la majoritatea lansarilor si sa ne bucuram de Las Vegas cu un bagaj minim.

Despre oras, ce as putea spune mai mult? Merita vizitat odata in viata, dar nu este neaparat locul unde as reveni de prea multe ori pentru relaxare. Despre CES insa, am invatat o serie de lectii importante, asteptarile mele fiind confirmate. Astfel, chiar daca exista doua hale expozitionale mari (Sands Expo si LVCC), acestea sunt populate in general cu brand-uri mici, sau brand-uri din segmentul consumer. Majoritatea producatorilor de hardware inchiriaza apartamente pentru CES. Drept urmare, daca nu stabilesti o intalnire directa cu ei sau nu te duci special la respectivul apartament, nu “dai peste ei”, asa cum se intampla la Computex.

In conditiile in care oficial exista trei zone din oras dedicate evenimentului (Tech East, Tech West si Tech South), iar marea majoritate a locatiilor din aceste zone sunt hoteluri, lucrurile sunt mult mai complicate decat par la prima vedere, tocmai pentru ca suntem in Las Vegas. Aici, majoritatea hotelurilor de pe Strip au intrarea prin spate, intrarea de la bulevard fiind de fapt intrarea in cazino. In functie de dimensiunea cazino-ului, traversarea acestuia poate dura intre 10 si 30 de minute.

De exemplu, vrem sa vizitam un producator. Stam la Venetian, iar ei au apartamentul in Caesar’s Palace. Nimic mai simplu, nu-i asa? 10 minute pe Google Maps, pe jos – in fond cele doua hoteluri sunt aproape fata in fata. Doar ca, pe langa cele 10 minute pe care le petrecem pe strada, mai discutam si despre 15-20 de minute necesare ca sa iesim din hotelul nostru prin cazino si inca 15-20 de minute ca sa traversam cazino-ul din hotelul lor. Ceea ce, trebuie sa recunosc, reprezinta o problema daca vrei sa te intalnesti cu mai mult de 2 producatori intr-o zi.

Trebuie sa recunosc, CES nu este neaparat genul nostru de targ IT, motiv pentru care nu cred ca vom reveni prea curand pe acolo. In fond, cea mai importanta expozitie din domeniul hardware se numeste Computex, iar noi o vizitam cu sfintenie de 10 ani de zile si anul acesta vom fi din nou acolo. Personal, cred ca CES-ul este mai potrivit pentru publicatiile care acopera o gama mai larga din segmentul consumer, iar noi suntem in elementul nostru la Computex, casa producatorilor taiwanezi si locul unde hardware-ul este rege in continuare!

 

Comentarii

6 comentarii la: Anatomia tehnica a unei excursii – Las Vegas 2020

 1. ChrisB a scris pe:

  It’s all about the 5 Guys dude! Good read thanks for sharing.

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Been there in downtown LA, loved it :D

 3. Cristian G a scris pe:

  Dragul meu , savuram fiecare rand scris.
  Sa nu uit :
  Ai facut review corect la Note 9 – rezultat cumparat si eu si I love it
  Ai facut review corect la Yoga 730 13 – – rezultat cumparat si eu si I love it( o baterie mai mare nu strica ).
  Deci avem urechile ciulite si ochii atintiti la profesor !

 4. Cristian G a scris pe:

  Burgerii prezentati de tine ma faceau sa iau un bilet ( si viza ) sa-i gust si eu.
  Iti propun sa incerci sa deschizi aici la Bucuresti :
  Monster’s Burger
  Daca vei fi la fel de consecvent si de incredere precum cu acest site , vei avea cozi pe trotoar de 20m sa guste tot romanu burgherii tai.
  As fi onorat daca ma vei invita si la deschidere

 5. Monstru Post author a scris pe:

  Din cand in cand, mai fac si burgeri… fericitii destinatari laudand initiativa mea culinara. Totusi, exista si in Bucuresti cateva locuri cu burgeri faini, de exemplu Circus imi vine acum in minte.

 6. Cristian G a scris pe:

  Merci , voi incerca.
  Anul trecut, intamplator, am intrat la Bacoa din Barcelona, unde am mâncat cel mai bun burger . Punct
  De atunci tot incerc , colo , colo , si le las in farfurie doar pe jumatate mancate .
  Slabe

Lasa-ne un comentariu: