lab501.ro

Primele fotografii facute cu Nokia 808 PureView

Scris de: , in categoria: Stiri, in 22 March, 2012.

La Mobile World Congress 2012 unul dintre cele mai interesante produse a fost Nokia 808 PureView, care a impresionat in principal prin camera foto cu senzor de 41 megapixeli. In momentul in care am scris stirea (Nokia 808 Pureview) eram curios cum vor arata fotografiile facute cu acest telefon, in primul rand eram interesat daca rezolutia imensa va avea si calitatea necesara sau daca post-procesarea si oversampling-ul vor fi determina un rezultat mai putin multumitor.

Mai jos puteti vedea primele poze facute cu Nokia 808 PureView, imaginile au fost redimensionate pentru a nu incarca inutil site-ul insa puteti sa le vedeti la rezolutia originala pe contul oficial Flickr al Nokia. Trebuie sa spun ca imaginile arata foarte bine, oficialii Nokia sustinand ca nu au fost editate in niciun fel.

Comentarii

12 comentarii la: Primele fotografii facute cu Nokia 808 PureView

  1. Licaon_Kter a scris pe:

    wow, d’abia acum le vedeti si voi dupa aproape o luna ( http://is.gd/o1uScn ) ?

  2. Tu intelegi diferenta dintre primele poze cu 808 si primele poze facute cu 808, nu? :)

  3. Gelu-Cristian a scris pe:

    :)))) buna asta!

  4. Licaon_Kter a scris pe:

    “UPDATE #2: Check out some unretouched photographs straight from the Nokia 808 PureView. (WARNING: it’s a hefty download!): http://cdn.conversations.nokia.com.s3.amazonaws.com/wp-content/uploads/2012/02/Archive2.zip

    :-\ Ca nu le-au inclus atunci in documentatia pentru presa e una, ca is pe site acolo fix din aceeasi e alta, dar ca nici macar nu citesti linkul…

  5. Radu a scris pe:

    Monstru, vezi ca pici de fudul. E o arhiva de descarcat in link-ul pe care l-a dat Licaon_Kter. ;)

  6. Arhiva aia nu era disponibila pentru download acum o luna, de unde si acel “UPDATE”, in limba engleza “actualizare”, mai precis editarea ulterioara dupa data publicarii stirii…Dar lasa Licaon, asa suntem noi in general, vedem lucrurile cu o luna mai tarziu…

  7. Licaon_Kter a scris pe:

    @Monstru: Chiar e nevoie de tonul asta in discutie? Cu figuri de rebel? Nu cred ca e cazul. Eu nu lucrez la vreun site apropo. Eu am vazut pozele in _ziua anuntului_, cum am zis, cand au dat initial press releaseul probabil ca nu era acolo si au facut evident update apoi, asta e nu e vina voastra, nu o lua in nume de rau cu toate ca poate am sunat eu prea acid in primul comentariu, dar nici sa iti iei cititorii la misto fara ca macar sa citesti linkul indicat de ei, mmmkay? :-\

    Era simplu sa zici: “ACTUALIZARE#1: opa, pozele is vechi dar punem altele imediat ce avem noi aparatul in teste BRB ;)” si gata. ;)

    @Gelu-Cristian: Nu sării la caterinca fara sa te asiguri totusi?!

  8. Licaon – nu eu am dat “tonul”, sper ca iti dai seama de asta. Stiu foarte bine ca nu lucrezi la nici un site, nu tie iti era adresata partea respectiva. La fel cum stiu ca site-urile care se respecta, din afara, au publicat 1-2 poze dintre alea inca de pe 6 Martie.

    Problema este, la fel ca si in cazul LAB501, ca incercam sa aducem noutati cititorilor din Romania. Motiv pentru care scriem in romana, desi ne-ar fi mult mai usor sa o facem in engleza. Am avut ambitia asta, de a face ceva “profi” in Romania, si vrem sa mergem in continuare pe acelasi traseu.

    Da, logic, mai ales intr-un domeniu ca asta, exista deja rechinii din afara care au acces mult mai devreme la orice, asa cum si pe LAB501, atunci cand vine vorba de hardware si noi avem acces la multe informatii uneori in premiera mondiala. Acum, nu am pretentia asta de la NEXT la inceput, dar vreau sa informez cat mai bine cititorii din Romania care poate prefera un site in limba romana. Motiv pentru care, daca aceste fotografii nu au fost de exemplu prezente in peisajul autohton, nu am vazut o problema in a le discuta la ceva timp dupa data aparitiei. Asta era ideea. Normal ca un comentariu de genul “acum le vedeti si voi” nu are darul de a duce la un dialog lipsit de tensiuni, nu crezi? Pentru ca nu cred ca a spus cineva “premiera”, “exclusiv” sau mai stiu eu ce in stirea de mai sus. Prin urmare nu vad rostul unui asemenea ton.

  9. Si inca o chestie Licaon – nu e greu de realizat ca LAB501 are deja o baza foarte vasta si solida de cititori. Sa zicem ca multi dintre ei sunt de alta factura, recte prefera lucrurile facute intr-un anumit fel. In primul rand pentru ei e site-ul asta, adica in primul rand pe ei incercam sa ii tinem la curent cu chestiile astea. Poate unii dintre ei sunt ca tine, si urmaresc acest tip de subiecte cu mare atentie. Ei bine, oricum ai aflat deja noutatea direct de la producator. Altii insa, poate nu citesc atat de aprig site-urile de genul asta. Prin urmare, e de datoria noastra sa ii tinem la curent. Daca ei nu au o problema cu asta, de ce as avea eu? :)

  10. Licaon_Kter a scris pe:

    E cu dus si intors, cei ce urmaresc n-ar avea atunci nevoie sa vina aici (si n-ar fi bine, nu?) si apoi cei ce urmaresc au prieteni ce nu urmaresc dar care vor fi directionati aici ca sa citeasca in romaneste (ceea ce e bine, nu?). Tre’ sa ai grija de ambele categorii pana la urma, cat de cat. Tonul acid din primul post a fost mai de graba ca o reactie la faptul ca ma asteptam la mai mult de la voi si atat. Sa va micsorez un pic piedestalul atunci? :D

    Si inca o chestie, hotarati-ve intr-un fel sau altul, ori scrieti articole si comentarii cu poreclele ori cu numele din buletin, nu de alta dar eu nu va cunosc dupa numele de botez si aici asa sunteti, pe lab501 sunteti cu porecle, in comentarii cu porecle. Nu de alta da sa stiu cine vorbeste si cu cine vorbesc. Ms.

  11. George Grigorita Post author a scris pe:

    Urmarim ambele categorii, atat prin stiri cat si prin articole – problema este ca fiind un site nou va dura putin pana ne vom face cunoscuti si vom putea scrie stiri first-hand, exclusivitati sau premiere.

    Pana atunci, pentru a ne face cunoscuti si a avea continut pe site, trebuie sa ne limitam momentan la stiri din surse secundare.

    Stirea de mai sus am scris-o pentru ca la noi – in .ro – am vazut doar pe inca un alt site aceste poze si chiar cred ca meritau aratate si celor care nu le-au vazut deja pe .com sau pe site-urile Nokia.

    Nick-urile merg in continuare la fel si aici, in sensul ca Monstru e Monstru, iar eu sunt eu – George G. de pe forum. Deci nu e nicio confuzie :)

  12. Licaon – un alt domeniu de activitate presupune totusi o abordare usor diferita. Seriozitatea si impartialitatea raman la nivelul lab501, dar tratam aici alte subiecte deci nu se aplica si aici orice regula de pe lab.

    Cat despre echipa, pagina “Despre noi” iti spune exact cu cine ai de-a face, cu poze chiar, ca sa poti sa dai si cu pietre pe strada dupa noi daca nu iti place ce am scris :)

Lasa-ne un comentariu: