lab501.ro

Display LG de 5″ 1080p 440ppi

Scris de: , in categoria: Stiri, in 28 May, 2012.

Odata cu aparitia lui iPhone 4 si a conceputului de Retina Display, toti producatorii de smartphone-uri au inceput sa puna un accent tot mai mare pe calitatea display-urilor folosite pentru smartphone-urile produse.

De la Samsung am avut display-urile SuperAmoled Plus si inca asteptam o varianta full HD cu matrice RGB normala, nu Pentile. HTC a adus ca noutate display-ul Super IPS LCD2 iar acum LG doreste sa impresioneze prin prezentarea unui display de 5″ cu rezolutie full HD si un impresionant 440 ppi.

Panel-ul folosit de LG este denumit Advanced High Performance IPS (AH-IPS) si promite unghiuri mari de vizibilitate, luminozitate foarte buna si timp de raspuns rapid. Pare sa semene foarte mult cu tehnologia folosita si de Samsung pentru panel-urile sale PLS, care se lauda cu aceleasi caracteristici.

Numarul foarte mare de pixeli/inch presupune o acuratete foarte buna a culorilor si imaginilor. De asemenea, ochiul uman nu va putea distinge pixelii, insa, acest lucru nu mai este o problema pentru display-urile care au peste 300 ppi.

Doar ca si fapt divers, display-ul LG nu are cel mai mare ppi de pe piata, Toshiba a aratat anul trecut o tableta de 6″ cu un ppi de 498, care se traduce printr-o rezolutie de 2560×1600 pixeli.

Display-ul LG va fi disponibil incepand cu a doua jumatate a acestui an.

Sursa: Engadget.

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: