lab501.ro

Corsair K95 RGB Platinum – Cherry MX Speed

Scris de: , in categoria: Gadget, Periferice, in 23 May, 2017.

Corsair K95 RGB Platinum

 
Daca acum ceva timp tastaturile mecanice erau rezervate exclusiv segmentului high-end, in ultimii ani piata switch-urilor s-a diversificat atat de mult incat gasim tastaturi mecanice incepand cu 180 lei. Sub 350 lei gasim copii chinezesti ale switch-urilor deja consacrate (Kailh, Outemu) in timp ce in segmentul high-end si premium intalnim o multitudine de variante Cherry MX precum si cateva modele bazate pe exclusivistele switch-uri Omron B3K / Romer-G (Logitech, Creative). Cum switch-urile disponibile sunt in mare masura aceleasi, diferentierea intre modelele disponibile se face prin calitatea constructiei, taste suplimentare, functii multimedia precum si prin suita software de reglaj si control. Cum iluminarea RGB este un trend ce nu pare sa dispara prea curand, modelele premium sunt echipate de regula cu taste iluminate individual RGB precum si cu memorie pentru salvarea profilelor de iluminare si configurare a tastelor.

Astazi vom trata varful de gama al celor de la Corsair, K95 RGB Platinum, care aduce o serie de imbunatatiri modelului Vengeance K95 pe care vi l-a prezentat colegul meu George aici. Pe langa dotarile deja cunoscute la seria K9x cum ar fi constructia din aluminiu anodizat, 6 taste programabile, functii multimedia, port USB passthrough, full key rollover si memorie on-board dedicata stocarii profilelor – avem si o serie de noutati.

In primul rand switch-urile pot fi alese dintre Cherry MX Brown, un switch cu feedback tactil bun atat pentru scris cat si pentru gaming, si Cherry MX Speed. Acestea din urma sunt niste switch-uri complet noi, menite sa concureze cu Romer-G in ceea ce priveste punctul de declansare (actuation point). Daca Cherry MX Red are cursa de 2mm pana la declansare, MX Speed are doar 1.2mm in conditiile in care forta necesara ramane aceeasi (45g). Prin comparatie, Romer-G are un punct de declansare de 1.5mm si o forta de 45g asadar este destul de usor de inteles ce piata au tintit cei de la Corsair atunci cand au lansat pe piata tastaturi cu switch-uri mecanice Cherry MX Speed.
 

Comentarii

Un comentariu la: Corsair K95 RGB Platinum – Cherry MX Speed

  1. Hubtiti a scris pe:

    nu ma deranjeaza pretul mare pe cat ma deranjeaza ca se vede lumina pe langa butoane ca la o saracie chinezeasca (din ce am vazut la toate mecanicele) … ori lumineaza decat butoanele ori o fac sorcova … nu imi plac sorcovele.

Lasa-ne un comentariu: