lab501.ro

Corsair K95 RGB Platinum – Cherry MX Speed

Scris de: , in categoria: Gadget, Periferice, in 23 May, 2017.

Specificatii

Interfata / Dimensiune cabluUSB / 2m
Dimensiuni (LxWxH)171mm x 465mm x 36mm
TasteCherry MX Speed RGB
Durata de viata taste50 milioane de apasari
Taste macro6
Taste multimedia 5 + rotita volum
IluminareDa, customizabila (16.8 milioane culori)
PorturiUSB 2.0 + USB Pass-through

K90 si K95 au fost tastaturi reusite cu numeroase elemente inovative atunci cand au aparut pe piata, numai ca personal mi se pareau prea mari si greoaie din cauza multitudinii de taste macro. Ma bucur sa vad faptul ca K95 RGB Platinum este dotata numai cu 6 astfel de taste, amplasate pe un singur rand in partea stanga. Procesorul puternic, impreuna cu memoria de 8MB destinata stocarii setarilor si a celor 3 profile ce pot fi definite prin software-ul CUE, permit customizarea actiunilor si iluminarii per tasta. Mai mult, functia anti-ghosting este prezenta prin implementarea full key rollover ce poate inregistra chiar si apasarea simultana a tuturor tastelor.

Butonul de volum rotativ este usor de folosit, fiind ceva mai lung decat in cazul modelelor anterioare, care impreuna cu restul de 5 taste multimedia ne fac viata mai usoara atunci cand vrem sa ajustam aceste functii fara a intrerupe jocul. Portul USB Pass-through este si el pastrat, noutatea o reprezinta marginea superioara a tastaturii ce este acum iluminata RGB precum mouse-ul MM800 Polaris. Wrist-pad poate fi detasat, suprafata cauciucata din interior este magnetica fiind dotata cu 2 fete cu texturi diferite.

Aluminiul anodizat ce imbraca suprafata tastaturii poate fi comandat in 2 culori (negru sau gunmetal), in timp ce switch-urile Cherry MX RGB pot fi alese in functie de preferinta: Speed (Silver) sau Brown. Modelul testat astazi este echipat cu switch-uri Cherry MX Speed, actuarea la doar 1.2mm facandu-le potrivite pentru gaming, unde un timp de raspuns cat mai mic este vital. Pretul de comercializare in Romania este de aproximativ 950 lei, in linie cu ofertele similare ale producatorilor concurenti.

Comentarii

Un comentariu la: Corsair K95 RGB Platinum – Cherry MX Speed

  1. Hubtiti a scris pe:

    nu ma deranjeaza pretul mare pe cat ma deranjeaza ca se vede lumina pe langa butoane ca la o saracie chinezeasca (din ce am vazut la toate mecanicele) … ori lumineaza decat butoanele ori o fac sorcova … nu imi plac sorcovele.

Lasa-ne un comentariu: