Prestigio Multipad 5070C
Specificații și performanțe
Pentru testarea performanțelor am folosit câteva benchmark-uri disponibile pe Android Market: AnTuTu Review, BenchmarkPi și Smartbench 2010. Am încercat testarea tabletei și cu Quadrant Standard însă datorită lipsei suportului pentru stencil buffers nu a putut fi rulat. Primul benchmark, AnTuTu Review testează pe rând memoria, procesorul, capabilitățiile 2D și 3D precum și viteza de scriere/citire de pe memoria internă a tabletei. Smartbench 2010 testează de asemenea, procesorul, memoria și capabilitățile video, afișând la final un scor pertinent pentru folosirea tabletei în aplicații office și jocuri. Pentru o mai bună estimare a posibilităților oferite de tabletă, Smarbench 2010 include și scorurile altor tablete și smartphone-uri.
După cum se vede și din tabelele de mai sus, Prestigio Multipad 5070C obține punctaje foarte mici. Aceste rezultate sunt confirmate și de către testele practice efectuate, de exemplu, celebrul joc Angry Birds se deschide în puțin peste un minut și nu poate fi jucat din cauza sacadării excesive și a ecranului touch rezistiv ale cărui capacități tactile sunt foarte proaste.
Din punct de vedere multimedia, Multipad 5070C stă destul de bine. Tableta oferă suport pentru un număr destul de bogat de fișiere: JPEG, BMP, MP3, MPEG-4, WAV, AVI, GIF, OGG, FLAC, APE, MP4, MOV, H.264, MKV, FLV.
Deși salut cu mare entuziasm suportul pentru formatele lossless FLAC și APE, sunetul reprodus de tabletă este mediocru în cel mai bun caz, atât cu căști cât și fără. Conținutul video a rulat fără nicio problemă (atât 720p mkv, cât și rezoluții mai mici în format avi). Din păcate, autonomia are de suferit atunci când folosim playerul video. Tableta a consumat 25% din baterie, cu luminozitatea la maxim, la un serial de 42 de minute (720p mkv). De asemenea, atunci când rulăm aplicații mari consumatoare de resurse, cum este playerul video, spatele tabletei devine foarte fierbinte.
Sistemul de operare Android 2.1 (Eclair) este o versiune destul de veche (ianuarie 2010), destinată în prezent telefoanelor mobile mainstream, nu unei tablete. Acest lucru se vede și mai ales se „simte” în lucrul cu tableta, neexistând o trecere fluentă, tactilă, de la o aplicație la alta, de la un meniu la altul sau pur și simplu de la o fereastră la alta.
Comentarii