lab501.ro

Prestigio Multipad 5070C

Scris de: , in categoria: Tablete, in 3 May, 2011.

Concluzii

Înainte de iPad aproape nimeni nu avea nevoie de o tabletă. După iPad, nu s-a schimbat nimic din acest punct de vedere, aproape nimeni nu avea o reală nevoie pentru o tabletă, însă, milioane au fost vândute. În scurt timp toți producătorii de device-uri mobile au anunțat că vor produce și ei diferite modele de tablete. Majoritatea, însă, au omis un lucru: progresul și implicit nevoia de „altceva”, trebuie să ofere un conform sporit, calitate și certitudinea de a face mai bine anumite activități. De aceea o mulțime de oameni dețin un iPad: este mai comod decât un nettop, arată mai bine, oferă o calitate foarte bună (atât din punct de vedere al materialelor folosite pentru producție cât și din punct de vedere al utilizării) și unele activități (cum ar fi jocurile sau browsing-ul) sunt mult mai firești pe un iPad decât pe un computer clasic.

Urmând aceleași premise, să recapitulăm puțin ce am discutat deja despre Prestigio Multipad 5070C. Tableta are un ecran tactil rezistiv de 7 inci, procesor tactat la 660 MHz, 256 RAM, memorie internă pentru stocare de 8GB, sistem de operare Android, versiunea 2.1 și costă aproximativ 600 de lei. Până aici, totul sună decent, avem în minte o tabletă destinată pieței mainstream/low-end și probabil chiar se are în vedere ca produsul să devină un best-buy. Din păcate, exact ceea ce este mai important la o tabletă, display-ul, este motivul pentru care nu recomand această tabletă. Am mai menționat de câteva ori, ecranul este rezistiv, exact ca cele folosite pentru ATM. Toți cei care au folosit un ATM știu care este senzitivitatea și nivelul de precizie al acestui tip de ecran. Trebuie să spun că este deosebit de frustrant atunci când trebuie să faci scroll. Pentru a funcționa corespunzător trebuie aplicată o presiune destul de mare pe ecran.

După cum am menționat la secțiunea de teste, jocurile actuale sunt imposibil de jucat, fie datorită efectelor grafice, fie datorită display-ului. Nici productivitatea nu este punctul forte al acestei tablete, display-ul și sistemul de operare nefiind optime pentru acest gen de task-uri. Un lucru care mi-a plăcut a fost faptul că sistemul de operare permite rularea de conținut video HD și audio lossless. Din păcate, configurația hardware nu ajută tableta, astfel că muzica se aude prost (indiferent de formatul folosit, mp3 sau flac) iar după vizionarea a 20 de minute de conținut video HD am fost nevoit fie să pun tableta pe un suport deoarece era prea fierbinte.

Din păcate, în afară de preț, nu văd niciun motiv pentru care cineva ar dori să cumpere această tabletă. O tabletă trebuie în primul rând să ofere un display de bună calitate iar apoi să se axeze pe multimedia, gaming, productivitate sau pe toate acestea. Diferența dintre o tabletă low-end, mainstream și high-end nu trebuie să se facă prin tipul de display folosit.

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: