E-Boda Supreme XL400QC review
Specificatii
E-Boda Supreme XL400QC | |
---|---|
CPU | Quad-core 1.2GHz |
GPU | Vivante Multicore GC1000 |
Display | 10.1" LCD IPS 1280x800, touchscreen capacitiv (pana la 5 degete) |
RAM | 1GB |
Stocare | 16GB |
OS | Android 4.1.1 |
Conectivitate | Wi-Fi 802.11 b/g/n, miniUSB 2.0 |
Camera | Principala: 2 MP, 1600x1200 pixeli, autofocus Frontala: 0.3MP, 640x480 pixeli |
Baterie | 6600mAh |
Dimensiuni | 271 x 180 x 13 (mm) |
Greutate | 670g |
Ca de obicei, incepem cu specificatiile produsului, pe care le comentam ca sa stabilim inaltimea la care ridicam asteptarile. Platforma hardware a lui XL400QC este construita in jurul unui SoC Actions Semiconductor, model ATM7029. Acest chipset se lauda cu un procesor quad-core, insa veti observa ca nu am mentionat tipul de nucleu utilizat. E-Boda specifica patru nuclee Cortex-A9 tactate la 1.5GHz, insa frecventa reala este de 1.2GHz, iar setul de instructiuni suportate si performanta in benchmark-uri ma fac sa cred ca avem de-a face cu patru nuclee Cortex-A5. Pe pagina Actions Semiconductor este specificat vag “Cortex-A9 family”.
Solutia grafica folosita este un Vivante Multicore GC1000. Nu am mai avut de a face cu acest GPU in testele noastre pana acum, asa ca va fi interesant de vazut cum se descurca. Chipset-ul este acompaniat de 1GB de memorie RAM care sa satisfaca cerintele sistemului de operare – Android 4.1.1 Jelly Bean.
Pe partea de stocare tableta E-Boda sta foarte bine, avand parte de 16GB de memorie flash lipita pe placa de baza si un slot pentru carduri microSD de pana la 32GB. Cu 48GB capacitate de stocare maxima nu cred ca se vor gasi clienti nemultumiti, mai ales in acest segment de pret. Vis-a-vis de conectivitate exista cateva semne de intrebare, insa includerea unui port HDMI si a WiFi-ului 802.11n sunt binevenite. Particularitatile le reprezinta lipsa Bluetooth-ului de pe tableta si prezenta, in loc de uzualul microUSB, a unui port miniUSB, mai des intalnit la camerele foto.
In ceea ce priveste caracteristicile fizice, XL400QC se incadreaza in tiparele tabletelor de 10.1″. Totusi, la 670g si 271 x 180 x 13 (mm), ea face parte din categoria modelelor mai grele si mai mari. Utilizarea cu o singura mana nu este confortabila din acest motiv, insa diferenta fata de alte tablete mai scumpe nu este atat de mare. Display-ul prezent foloseste un panou de tip IPS ce promite un contrast bun si unghiuri de vizibilitate excelente, insa nota finala este trasa in jos de rezolutia de 1280×800. Ca sa fiu sincer, nu pot comenta negativ acest aspect la pretul tabletei E-Boda, insa e un lucru ce separa XL400QC de alte tablete mai scumpe.
Comentarii
neata! in tabelul cu specificatii s-a strecurat o mica greseal – camera frontala 0.3 nu 3 :D
O zi buna!
Am corectat, multumim pentru observatie.
nu merita frate 1000 lei nici de departe…no way…mai bine te multumesti cu 7″ si iti iei nene nexus 7(de departe preferatul meu) care bineînțeles iti ofera si calitate si performanta si tot…ma rog lipsa un slot micro sd o poti inlocuii cu un stick prin usb otg iar 3g-ul acum toti avem un tel cu android kre sa faca hot spot… deci nimic dar absolut nimic nu ma face sa cumpar eboda asta ;)
tot acolo (scuze ca sunt grammar nazi astazi, nu-mi sta in fire)la conectivitate – “sunt binevenite” :D
stim cu totii – era destul de dimineata cand a aparut articolul, asa ca e ok ;)
Nu este o problema, ne scapa ueori diverse typo-uri iar corecturile sunt binevenite :)
pur şi simplu nu înţeleg de ce induceţi mereu lumea în eroare cu titluri precum “producători autohtoni”. firmele de care vb. nu produc nimic, cumpără de la chinezi gata făcute fără vreo contribuţie românească. dacă dvs. cunoaşteţi o astfel de contribuţie vă rog să o specificaţi, – ce părţi anume din telefoane, tablete sunt produse sau măcar modificate sau orice fel de contribuţie au “producătorii” ăştia – dacă nu atunci nu mai vb. de producători. acum sper să nu mă acuzaţi că am lucrat şi la e-boda şi că am ceva şi cu ei. (a se vedea remarca cu cei de la allview)
Una la mana, am explicat ce inseamna OEM si ODM in review-ul pentru P4 Alldro. Daca nu s-a inteles…
Doi la mana – und evezi tu sintagma “producator autohton” in titlu?
bine, nu e in titlu, însă e foarte aproape de el :) Păi atunci poate pe viitor când vă referiţi la “producători autohtoni” mai bine folosiţi cumpărătorii de produse IT în sistem ODM. Degeaba aţi explicat în nu ştiu ce review dacă ulterior uitaţi ce aţi explicat.
De acord cu tine, de acum inainte ne vom referi la toti cei care nu isi produc device-urile drept cumparatori in regim ODM. Adica si la Apple cand vine vorba de iPhone si la Asus cand vine vorba de laptop-urile produse de Clevo sau Quanta, si la orice producator de placa video care isi pune cutia si bios-ul pe un Titan si zice ca e facut de el, s.a.m.d. E mai bine asa sau poti face un efort supraomenesc sa citesti ce am scris acolo si sa nu ma faci sa explic de 3 ori acelasi lucru? :)
păi e bine că explici altora, dar pare că nu ţii cont de propriile explicaţii. apple cel mult poate fi numit cumpărător în sistem oem, adică design-ul( şi caracteristicile în cazul apple) le aparţin, dar producţia este externalizată (ştim de ce). procesorul deşi e cumpărat de la samsung are ceva modificări, iar soft-ul îi aparţine în totalitate. să fie oare chiar exact ca e-boda, allview şi alţi “producători autohtoni”. asustek este ea însăşi producător pentru alte companii, quanta fiind întradevăr cel mai mare. dacă eu merg să cumpăr lapte de la un văcar şi îţi vând ţie, probabil ai să mă numeşti producător de lapte. poţi face referire la firma respectivă dar să îi adaugi statutul de producător în mod gratuit asta nu o pot înţelege. Spre exemplu: Allview prezintă noul model X. de ce trebuie să îi alături şi statutul de producător dacă nu are nici o treabă cu producţia?
Ai o mare problema cu ei, este? :)
Ii numesc asa pentru ca si lor soft-ul le apartine si in special pentru partea de suport. Am inteles, ai o problema cu asta. Super, numeste-i cum vrei. Eu personal ii voi denumi producatori in continuare – numeste-o preferinta personala.
ok, android este marcă e-boda şi allview :)) păcat că le-a fost furată de goagle sau gogol sau cum le spune.
cât despre probleme cu ei chiar nu am, dimpotrivă sunt client, şi probabil voi mai fi, doar cu informaţia incorectă am probleme :) asta pare să fie la modă în media şi nu numai.
Si surse de informatii exista mai multe. Nu esti multumit cu modul in care punem noi problema cu siguranta iti gaesti un alt site mai pe gustul tau…
Stilul pur Romanesc … cearta in forumuri pe imbecilitati… ca ala a facut, ca ala a dres, ca nu ai dreptate, ba ala are dreptate….. despre tableta aveti ceva de spus? Chiar sunt interesat sa cumpar una si nu stiu daca merita sau nu sa dau banii pe ea. Multumesc.
Pingback: E-BODA Revo R80 - Review - next lab501
Cele mai recente stiri
Logitech lanseaza PRO X SUPERLIGHT 2 si PRO X TKL
Scris in 5 September, 2023.
IFA Berlin 2022 – Samsung
Scris in 5 September, 2022.
IFA Berlin 2022 – ASUS
Scris in 4 September, 2022.
IFA Berlin 2022 – Lenovo
Scris in 1 September, 2022.
Mountain 4 year anniversary sale
Scris in 22 July, 2022.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube