lab501.ro

E-Boda Supreme XL400QC review

Scris de: , in categoria: Tablete, in 15 May, 2013.

Metodologie

 

Performanta este un factor important in achizitia unei tablete astfel incat am construit o metodologie care sa testeze atat capabilitatile de procesare ale CPU-ului cat si cele ale procesorului grafic cu ajutorul urmatoarelor aplicatii: Quadrant, GL Benchmark, NenaMark 1, NenaMark2, RightWare Basemark ES 2.0 Taiji dar si BenchmarkPi. Cum performanta sintetica nu spune chiar totul despre experienta in utilizare, am folosit si benchmark-ul Vellamo pentru a vedea performanta in navigarea pe Internet. Unul dintre soft-urile cele mai folosite pe NEXT, AnTuTu, nu a fost inclus in testul de azi pentru ca el nu a rulat pe tableta E-Boda.

Pentru a avea o perspectiva cat mai completa asupra performantelor tuturor solutiilor mobile am inclus in testul nostru si device-urile din tabelul de mai jos. Chiar daca HTC One X si Samsung Galaxy S3 sunt smartphone-uri este relevant sa vedem care este diferenta de performanta dintre Tegra T33 la 1,6GHz si Tegra 3 la 1,5Ghz din One X precum si cum se compara cu Exynos Quad-Core 4212 implementat in S3, respectiv in Galaxy Note 10.1.

Smartphone / TabletaCPUGPUSistem de operare
HTC One XQuad-core Tegra 3 @ 1.5GHzULP GeForceAndroid 4.0.3
Samsung Galaxy Tab 7 PlusDual-core Exynos 4210 @ 1,2 GHzMali-400Android 3.2
Samsung Galaxy S3Quad-Core Exynos 4212 @ 1,4GhzMali-400 MPAndroid 4.0.4
ASUS InfinityQuad-Core Tegra 3 T33 @ 1.6GHz sau 1,7GHz Single-core. ULP GeForceAndroid 4.0.3
Vodafone Smart Tab 10Dual-Core Qualcomm MSM8260 Snapdragon @ 1.2GHzAdreno 220Android 3.2
Allview Alldro 3 Speed DUOAmLogic AML8726-MX, 1.5GHz dual-core Cortex A9Malii-400 MPAndroid 4.0.3
Sony Xperia Tablet SNvidia Tegra 3, 1,3 GHz quad-core Cortex A9GeForce ULPAndroid 4.0.3
Samsung Galaxy Note 10.1Exynos 4412, 1,4 GHz quad-core Cortex A9Mali-400 MPAndroid 4.0.3
Allview Alldro Speed DUOAmlogic 8726-MX, Dual-core 1,5 GHz Cortex A9Mali-400MPAndroid 4.1.1
AllView TX1 QuasarDual-core Cortex-A9, 1GHzPowerVR SGX531Android 4.0.4
Samsung Galaxy Tab 2 7.0TI OMAP 4430, Dual-core 1 GHzPowerVR SGX540Android 4.0.3
ASUS Memo Pad 7Single-core 1GHz VIA WM8950Mali-400Android 4.1
Google Nexus 10Exynos 5250 - Dual-core 1.7 GHz Cortex-15Mali-T604Android 4.2.2
Asus FonepadIntel Lexington Atom Z2420 - Single-core cu hyper-threading 1.2 GHzPowerVR SGX540Android 4.1
Allview Alldro 3 Speed QuadQuad-core 1 GHz Cortex-A7PowerVR SGX544 MP2Android 4.1
E-Boda Supreme XL400QCQuad-core 1.2GHzVivante Multicore GC1000Android 4.1.1

Comentarii

15 comentarii la: E-Boda Supreme XL400QC review

  1. Stefan Nitu a scris pe:

    neata! in tabelul cu specificatii s-a strecurat o mica greseal – camera frontala 0.3 nu 3 :D
    O zi buna!

  2. Am corectat, multumim pentru observatie.

  3. Emil Ghebaur a scris pe:

    nu merita frate 1000 lei nici de departe…no way…mai bine te multumesti cu 7″ si iti iei nene nexus 7(de departe preferatul meu) care bineînțeles iti ofera si calitate si performanta si tot…ma rog lipsa un slot micro sd o poti inlocuii cu un stick prin usb otg iar 3g-ul acum toti avem un tel cu android kre sa faca hot spot… deci nimic dar absolut nimic nu ma face sa cumpar eboda asta ;)

  4. Stefan Nitu a scris pe:

    tot acolo (scuze ca sunt grammar nazi astazi, nu-mi sta in fire)la conectivitate – “sunt binevenite” :D
    stim cu totii – era destul de dimineata cand a aparut articolul, asa ca e ok ;)

  5. Nu este o problema, ne scapa ueori diverse typo-uri iar corecturile sunt binevenite :)

  6. cristian a scris pe:

    pur şi simplu nu înţeleg de ce induceţi mereu lumea în eroare cu titluri precum “producători autohtoni”. firmele de care vb. nu produc nimic, cumpără de la chinezi gata făcute fără vreo contribuţie românească. dacă dvs. cunoaşteţi o astfel de contribuţie vă rog să o specificaţi, – ce părţi anume din telefoane, tablete sunt produse sau măcar modificate sau orice fel de contribuţie au “producătorii” ăştia – dacă nu atunci nu mai vb. de producători. acum sper să nu mă acuzaţi că am lucrat şi la e-boda şi că am ceva şi cu ei. (a se vedea remarca cu cei de la allview)

  7. Una la mana, am explicat ce inseamna OEM si ODM in review-ul pentru P4 Alldro. Daca nu s-a inteles…

    Doi la mana – und evezi tu sintagma “producator autohton” in titlu?

  8. cristian a scris pe:

    bine, nu e in titlu, însă e foarte aproape de el :) Păi atunci poate pe viitor când vă referiţi la “producători autohtoni” mai bine folosiţi cumpărătorii de produse IT în sistem ODM. Degeaba aţi explicat în nu ştiu ce review dacă ulterior uitaţi ce aţi explicat.

  9. De acord cu tine, de acum inainte ne vom referi la toti cei care nu isi produc device-urile drept cumparatori in regim ODM. Adica si la Apple cand vine vorba de iPhone si la Asus cand vine vorba de laptop-urile produse de Clevo sau Quanta, si la orice producator de placa video care isi pune cutia si bios-ul pe un Titan si zice ca e facut de el, s.a.m.d. E mai bine asa sau poti face un efort supraomenesc sa citesti ce am scris acolo si sa nu ma faci sa explic de 3 ori acelasi lucru? :)

  10. cristian a scris pe:

    păi e bine că explici altora, dar pare că nu ţii cont de propriile explicaţii. apple cel mult poate fi numit cumpărător în sistem oem, adică design-ul( şi caracteristicile în cazul apple) le aparţin, dar producţia este externalizată (ştim de ce). procesorul deşi e cumpărat de la samsung are ceva modificări, iar soft-ul îi aparţine în totalitate. să fie oare chiar exact ca e-boda, allview şi alţi “producători autohtoni”. asustek este ea însăşi producător pentru alte companii, quanta fiind întradevăr cel mai mare. dacă eu merg să cumpăr lapte de la un văcar şi îţi vând ţie, probabil ai să mă numeşti producător de lapte. poţi face referire la firma respectivă dar să îi adaugi statutul de producător în mod gratuit asta nu o pot înţelege. Spre exemplu: Allview prezintă noul model X. de ce trebuie să îi alături şi statutul de producător dacă nu are nici o treabă cu producţia?

  11. Ai o mare problema cu ei, este? :)

    Ii numesc asa pentru ca si lor soft-ul le apartine si in special pentru partea de suport. Am inteles, ai o problema cu asta. Super, numeste-i cum vrei. Eu personal ii voi denumi producatori in continuare – numeste-o preferinta personala.

  12. cristian a scris pe:

    ok, android este marcă e-boda şi allview :)) păcat că le-a fost furată de goagle sau gogol sau cum le spune.

  13. cristian a scris pe:

    cât despre probleme cu ei chiar nu am, dimpotrivă sunt client, şi probabil voi mai fi, doar cu informaţia incorectă am probleme :) asta pare să fie la modă în media şi nu numai.

  14. Si surse de informatii exista mai multe. Nu esti multumit cu modul in care punem noi problema cu siguranta iti gaesti un alt site mai pe gustul tau…

  15. Dragod a scris pe:

    Stilul pur Romanesc … cearta in forumuri pe imbecilitati… ca ala a facut, ca ala a dres, ca nu ai dreptate, ba ala are dreptate….. despre tableta aveti ceva de spus? Chiar sunt interesat sa cumpar una si nu stiu daca merita sau nu sa dau banii pe ea. Multumesc.

Lasa-ne un comentariu: