Colorovo CityTab Supreme 8″ 3G
Autonomie
Asa cum stiti, testam autonomia atat cu ajutorul testelor sintetice, cat si in practica. Primul scenariu testat este intotdeuna cel in care folosim device-ul in mod normal: ascultam muzica, ne uitam la videoclipuri pe Youtube, ne jucam, stam destul de mult pe net, utilizam aplicatiile de social media (G+, Facebook) si nu in ultimul rand folosim camera foto/video. Desi acest scenariu are un nivel de repetabilitate egal cu zero este totusi relevant pentru un utilizator de tableta, deoarece fiecare isi cumpara device-ul pentru a il utiliza, nu pentru a rula teste sintetice de baterie.
Pentru a testa autonomia in timpul redarii video am recurs la playback-ul unui trailer 720p care s-a repetat pana ce tableta s-a stins. In acest timp am cronometrat timpul scurs si atunci cand testul s-a incheiat l-am notat. Pentru gaming, fiind constrans de situatia aplicatiilor din Windows Store, am jucat timp de o ora Fruit Ninja si am extrapolat rezultatul final. Puteti sa ma credeti, pentru 15 minute o fi placut sa tai fructele, dar cand o faci pentru o ora in continuu nu mai e distractiv…
In utilizarea de zi cu zi tableta Colorovo se descurca de minune, putand fi folosita pentru o zi de lucru fara mari batai de cap. Daca scenariul de utilizare este chiar mai lejer, asta presupunand sesiuni de browsing de circa 25 de minute o data la 2 ore, verificat mail-ul, social media si niscaiva YouTube, tableta se apropie de doua zile de utilizare fara a fi nevoita sa fie incarcata. Folosita ca unealta de productivitate si utilizata intens, exista sanse reale ca tableta sa nu reziste de dimineata pana seara.
In ceea ce priveste autonomia in scenariile multimedia si de gaming, ea este competitiva cu alte tablete si ar trebui sa multumeasca majoritatea utilizatorilor. Chiar daca diferenta nu este mare fata de alte tablete care rezista mai putin fara incarcator, autonomia poate fi considerata un punct forte al lui CityTab Supreme.
Comentarii
Mai rar, un review despre un device portabil cu Windows 8.1! Dar bine si atat, macar. Despre pc-tablet-ul acesta, nimic de spus, se incadreaza in categoria lui de pret. Altceva ma roade, persistenta producatorilor de astfel de device-uri in desconsiderarea elementului esential al SO Windows, existenta driver-elor! Deci, la o astfel de tableta, efectiv pot conecta orice periferic, de la tastatura si mouse pana la proiector sau orice tip de imprimanta, cum spuneam exista driver-e, ceea ce despre Android sau iOS nici nu poate fi vorba. Insa, acest mare insa, toti producatorii se zgarcesc la un amarat de slot de conexiune USB! E drept, exista microUSB, dar ai nevoie de adaptor, adaptor intre microUSB si USB doar cu fir (5 – 6 cm)…Ce mai, asta e, nu vor si pace, asa ca raman sa utilizez in continuare pc-tablet-ul meu noname (made in China) cumparat in decembrie 2010 (nu e nici o eroare), cu Windows 8.1 – instalat ulterior – care are 2 GB memorie RAM, 64 GB SSD, 2 porturi normale USB (si celelalte: WI-FI, Bluetooth, leduri de stare, HDMI, etc), carcasa metalica, slot de miniSIM, etc, etc… E, evolutie sau involutie?