lab501.ro

Colorovo CityTab Supreme 8″ 3G

Scris de: , in categoria: Tablete, in 15 December, 2014.

Colorovo CityTab Supreme 8″ 3G

 

Ideea de a putea tine in mana un computer fara lipsuri functionale nu e noua. As spune ca nu a fost nici macar radicala, cate filme S.F. nu puneau cate o tableta in mainile eroilor? Ar putea parea ca boom-ul tabletelor pe care l-am vazut in ultimii ani ne-a adus in sfarsit acest lucru, dar eu nu sunt de acord. Tabletele moderne nu au mostenit caracterul productiv al PC-urilor atat de mult pe cat l-au mostenit pe cel de consum. Daca vrei sa te uiti la un film, sa trimiti un mesaj sau sa citesti ultimile stiri de pe internet, tableta e un dispozitiv grozav. Daca vrei sa construiesti o tabela Excel complexa, sa scrii un software sau sa faci o simulare in MatLab nu prea mai e…

Nu hardware-ul este problema, pentru ca mintile stralucite ale inginerilor de microprocesoare ne asigura in ziua de astazi performanta unui laptop mediu de acum 5 ani intr-un device cat palma. Problema o reprezinta software-ul, la baza lui stand sistemul de operare. Cele mai populare OS-uri pentru tablete, Android si iOS, nu si-au propus sa translateze intreg spectrul de abilitati ale unui calculator intr-o tableta, ci au pus accentul pe o experienta in utilizare cat mai facila si placuta. Windows, al treilea OS, cel care se zbate in spatele celor doua precum elevul din ultima banca care vrea sa raspunda la toate intrebarile profesorului, a adoptat o alta strategie. Toate aplicatiile pe care le cunoasteti de la PC-uri vor rula pe tablete cu Windows si procesoare x86.

Din acest motiv sunt incantat sa va povestesc astazi despre o astfel de tableta. Colorovo, un nume proaspat pe scena IT din tara noastra, are un portofoliu divers de tablete, atat cu Android cat si cu Windows. Cea despre care vom vorbi noi astazi poarta numele de Colorovo CityTab Supreme 8″ 3G. Ce trebuie sa stiti despre ea inainte de a merge mai departe catre testele noastre, este ca foloseste o platforma Intel x86, cu procesor Intel Atom si poseda un display de 8″. Am putea avea de a face deci cu un PC extrem de compact?

Ei bine, lasati-ma sa va spun ca nu e perfecta nici aceasta tableta. Minusurile nu sunt multe, dar ele sunt fundamentale si nu se pot rezolva cu update-uri de software. Inainte sa trecem la pagina urmatoare, mai avem de facut un singur lucru. Sa ne reglam perspectiva: aceasta tableta costa doar 699 de lei. Alternativele sunt, deci, tablete cu Android si laptop-urile pitice, desi acelea se afla mai degraba in zona de pret de 1000 de lei. Ce primim de la Colorovo pentru 699 de lei? Aflam in paginile urmatoare.

_DSC1204

Comentarii

Un comentariu la: Colorovo CityTab Supreme 8″ 3G

  1. Dan a scris pe:

    Mai rar, un review despre un device portabil cu Windows 8.1! Dar bine si atat, macar. Despre pc-tablet-ul acesta, nimic de spus, se incadreaza in categoria lui de pret. Altceva ma roade, persistenta producatorilor de astfel de device-uri in desconsiderarea elementului esential al SO Windows, existenta driver-elor! Deci, la o astfel de tableta, efectiv pot conecta orice periferic, de la tastatura si mouse pana la proiector sau orice tip de imprimanta, cum spuneam exista driver-e, ceea ce despre Android sau iOS nici nu poate fi vorba. Insa, acest mare insa, toti producatorii se zgarcesc la un amarat de slot de conexiune USB! E drept, exista microUSB, dar ai nevoie de adaptor, adaptor intre microUSB si USB doar cu fir (5 – 6 cm)…Ce mai, asta e, nu vor si pace, asa ca raman sa utilizez in continuare pc-tablet-ul meu noname (made in China) cumparat in decembrie 2010 (nu e nici o eroare), cu Windows 8.1 – instalat ulterior – care are 2 GB memorie RAM, 64 GB SSD, 2 porturi normale USB (si celelalte: WI-FI, Bluetooth, leduri de stare, HDMI, etc), carcasa metalica, slot de miniSIM, etc, etc… E, evolutie sau involutie?

Lasa-ne un comentariu: