Samsung Galaxy Xcover- Rugged mainstream
Concluzii
Imi este destul de greu sa scriu concluzia acestui articol, dintr-un motiv foarte simplu – in afara de memoria interna, eu personal, ca utilizator, sunt foarte multumit de telefon. Il folosesc de mai bine de o luna, am fost destul de dur cu el, am navigat pe internet, m-am jucat si mi-am citit mail-urile cu regularitate si chiar am fost multumit. Totusi, nu pot uita doua aspecte – unu, nu sunt un utilizator normal, si trebuie sa analizez obiectiv produsul, si doi – chiar daca nu l-am primit ca sample, nu am dat bani pe telefon. Prin urmare, lucrurile nu stau chiar atat de roz precum le vad eu de o luna incoace.
Telefonul are o serie de avantaje clare – faptul ca este water-proof poate fi o mana cereasca pentru multi. Fie ca v-a prins ploaia pe munte, fie ca ati varsat ceva pe el, fie ca l-ati scapat in cada atunci cand va jucati Angry Birds (nu radeti, stiu eu pe cineva…), telefonul nu va pati nimic. Ceea ce reprezinta probabil cel mai important atu al lui Xcover.
De asemenea, ecranul reprezinta un bun compromis intre usurinta in utilizare si usurinta in navigare pe internet, camera se comporta admirabil tinand cont de senzorul de 3.15MP, si chiar si inregistrarea sunetului este foarte buna (am facut cateva experimente intr-o sala de repetitii).
Problema este ca performanta este foarte slaba prin comparatie cu alte telefoane din zone apropiate de pret, Xcover-ul fiind practic un codas la acest capitol. Spatiu de stocare de 165MB este absolut penibil si nu pot sa inteleg cum s-au putut gandi cei de la Samsung la asa ceva in cazul unui telefon de 1050 RON. Serios, in conditiile in care un chip de 4GB costa ceva mai putin decat o cutie de bere (la fabrica ma refer), cum este posibil ca un telefon care costa mai mult de 1000 RON sa aiba spatiu de stocare pentru aplicatii de 165MB???
Problemele nu se opresc insa aici…calitatea ecranului este pur si simplu un vis urat, si ma asteptam de la un producator de panouri de talia lui Samsung sa foloseasca ceva mai rasarit, nu un panou al carui nivel de negru imi aduce aminte de LCD-urile de acum multi ani, cand preferam sa folosesc CRT din acest motiv… Da, telefonul se poate roota destul de simplu, ba poate fi si deblocat de retea fara prea mari probleme. Din pacate insa, nu am gasit nici un ROM ICS pentru Xcover pana acum, si exista de ceva vreme pe piata.
Per total, imi este greu sa recomand Xcover unui alt tip de utilizator decat cei ca mine, mai putin pretentiosi cand vine vorba de ecran sau performanta, dar mult mai duri si neglijenti in utilizarea de zi cu zi. Da, eu personal sunt multumit de el si nu intentionez sa il schimb in viitorul apropiat. Dar asta nu inseamna ca il pot recomanda celor care vor sa aiba un ecran de calitate, celor care vor sa aiba suficient spatiu de stocare, celor care nu vor sa plateasca peste 1000 RON pentru o performanta atat de scazuta.
Da, Samsung Galaxy Xcover are o serie de atuuri foarte clare. Da, este un telefon dur, pentru oameni activi. Nu, nu as fi avut o problema cu pretul daca aveam la dispozitie 1GB pentru stocarea aplicatiilor si un procesor putin mai rapid. Imi este insa foarte greu sa il recomand in conditiile in care pretul cerut strict pentru rezistenta este mult prea mare fata de performantele aparatului si calitatea ecranului. Sincer, cred ca se putea si mai bine. Si imi pare rau sa vad ca un produs cu un potential foarte mare are de pierdut enorm de pe urma unor decizii care tin strict de marketing si pozitionare.
Comentarii
salutare !
aplicatiile pot fi mutate cu Link2SD :”Link2SD is an application that makes it easy for Android 1.6+ users with root privileges on their phone to move applications to the SD card”.
procedura nu este foarte complicata . eu am testat pe un sony xperia x8
toate cele bune
pot sa fac update la android 4
Pingback: CeBIT 2013 - Noutati de la Samsung - next lab501
Pingback: Samsung Galaxy Xcover 2 S7710 - Review - next lab501