lab501.ro

Samsung Galaxy Xcover- Rugged mainstream

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 9 July, 2012.

Dragii monstrului, astazi revenim la seria androizilor de buget, de data aceasta cu un telefon mai special. Spun asta deoarece in primul rand vorbim despre un model care se situeaza la limita superioara a bugetului categoriei noastre, si in al doilea rand pentru ca vorbim despre un telefon mai serios, pentru oameni activi, care nu au timp sa isi bata prea mult capul cu siguranta si buna pastrare a smartphone-ului din dotare.

Evident, vorbim despre Samsung Galaxy Xcover (S5690), un telefon dur, rezistent, si nu in ultimul rand disponibil in oferta operatorului Orange, ba de altfel chiar intens promovat (daca ne gandim la reclamele TV care il au ca subiect). Telefoanele rezistente la intemperii si socuri au avut intotdeuna locul lor pe piata, inca din cele mai vechi timpuri ale telefoniei mobile. Odata cu avantul smartphone-urilor insa, lucrurile s-au complicat putin, deoarece este mult mai greu sa oferi un telefon foarte solid in conditiile in care acesta este dotat cu un ecran tactil de cativa inchi diagonala.

Oricat de rezistent ar fi, ecranul reprezinta calcaiul lui Ahile, si nici Gorilla Glass nu te scuteste de probleme in cazul unui impact mai serios asupra display-ului. Evident, un astfel de telefon nu va fi folosit pentru a juca ping-pong cu el sau pentru a vana pasari mici, insa poate suferi o serie de socuri mai serioase decat un smartphone normal, si cel mai important, este rezistent la apa, ceea ce reprezinta probabil cel mai mare avantaj al unui asemenea tip de smartphone.

Trebuie totusi sa fac o precizare de la bun inceput – smartphone-ul testat astazi nu a venit in teste de la Samsung sau Orange, ci este proprietatea mea personala, achizitionat in urma cu ceva vreme de la Orange. Prin urmare, desi m-am documentat serios asupra subiectului si am vazut ca Xcover a fost testat in fel si chip si chiar rezista la apa si socuri, nu am efectuat astfel de teste in cadrul review-ului de fata. Daca Samsung sau Orange doresc sa vedem cat de extrem poate fi testat Xcover-ul, o putem face cu cea mai mare placere. Nu insa si in cazul telefonului personal, in cazul caruia, citez “contactul cu apa duce la pierderea garantiei”…

Asta nu inseamna ca nu avem ce vedea astazi, deoarece Xcover-ul este probabil unul dintre cele mai interesante modele din seria androizilor de buget, avand multe de oferit. Fiind vorba de telefonul personal, achizitionat cu aproximativ o luna in urma, va dati seama ca am avut timp sa il testez mult mai aprofundat decat as fi testat un sample venit de la producator, prin urmare astazi vom vedea toate avantajele si dezavantajele acestui smartphone, dupa o perioada indelugata de folosire.

Comentarii

2 comentarii la: Samsung Galaxy Xcover- Rugged mainstream

 1. rapy a scris pe:

  salutare !

  aplicatiile pot fi mutate cu Link2SD :”Link2SD is an application that makes it easy for Android 1.6+ users with root privileges on their phone to move applications to the SD card”.
  procedura nu este foarte complicata . eu am testat pe un sony xperia x8

  toate cele bune

 2. ionut a scris pe:

  pot sa fac update la android 4

Lasa-ne un comentariu: