Review – Huawei Y6P
Autonomie
Asa cum stiti, testam autonomia atat cu ajutorul testelor sintetice, cat si in practica. Primul scenariu testat este intotdeauna cel in care folosim device-ul in mod normal: ascultam muzica, ne uitam la videoclipuri pe Youtube, ne jucam, stam destul de mult pe net, utilizam aplicatiile de social media (G+, Facebook) si nu in ultimul rand folosim camera foto/video, toate acestea cu luminozitatea display-ului setata la 100%. Desi acest scenariu are un nivel de repetabilitate egal cu zero, el este totusi relevant pentru utilizatori, deoarece fiecare isi cumpara device-ul pentru a-l utiliza, nu pentru a rula teste sintetice de baterie.
Al doilea scenariu este cel in care folosim aplicatia LAB501 Battery Life pentru a testa autonomia in doua situatii cu un nivel foarte ridicat de repetabilitate, mai precis rularea unui film 720p, respectiv rularea unei secvente 3D integrate. Testele realizate cu ajutorul aplicatiei sunt efectuate fara SIM-uri, cu luminozitatea ecranului setata la maxim si conexiunea wireless activa. Aceste teste ne permit sa realizam o comparatie in acelasi sistem de referinta intre telefoane, insa nu sunt neaparat reprezentative pentru utilizarea zilnica.
Huawei Y6P este echipat cu un acumulator generos dimensionat, iar acest lucru se vede si in rezultatele testelor noastre, cu peste 10 ore de gaming non-stop, respectiv peste 13 ore de redare materiale video.
Comentarii
Paradoxal, nu lipsa serviciilor Play ar fi un deal breaker, nu pt. mine, cel puțin, am 2 Redmiuri mai vechi pe care am pus Lineage (cu Outlook în loc de G.) și țin aproape tot în browser plus apkuri consacrate. Buyerul obișnuit da, își cam prinde degetele.
Problema, așa cum o văd eu, cumpărător de buget, e legată de antichitatea de chipset de sub capotă. Da, știu că un soft bun face minuni, Emui nu agață, totuși, segmentul ieftinache e legat psihologic de ideea de best buy – scor maxim în Antutu pt. maxim 800 lei. Or, P22ul ăsta este realmente vechi și slab. Cortex A53 la un tel din mai 2020 ?! Nu știam că se mai produce, pe 12 nm MTK are chestii mișto, Cortex A75, le-a folosit Xiaomi pe ce-a lansat anul ăsta. Chiar lansează Redmi 9 acușica, cu G70, altă treabă, scor dublu , ești acoperit pe următorii 2 ani.
Huawei compensează, ca și Sammy cu ideea de brand, calitate fabricație etc. În cazul ăsta totuși… măcar ieftinăciunile gen A40 au Amoledul ăla, sunt mai rapide și sunt și 650 sigilate pe olx, care o fi cârligul lui Y6P ?
Din nou, comparam OLX cu magazinul. O sa ajunga din Y6P-uri sigilate pe OLX la 400 RON sa zicem, care mai e problema atunci?
Nu poti compara pretul unui produs in magazin cu pretul pe un site de vanzari SH (chiar daca il iei de nou). Cei care cumpara de pe OLX vor prefera mereu aceasta varianta, deci ma indoiesc ca o sa cumpere Y6P la 599 RON cand pot cumpara altceva sh.
Cei care cumpara din magazin in schimb, nu prea au multe alternative ok la banii astia.
La 400 lei e perfect ca prim smartphone, dacă e fiabil 2 ani măcar, pentru rudele alea afoane pe care le avem toți. Doar că ăia ar avea nevoie de serviciile G. :)
Acum… eu am dat un exemplu, nu stiu cand si la ce pret o sa apara pe OLX.
Mda, daca nu ar exista Xiaomi, ar fii o propunere interesantă. :)
Un telefon mai mult decat decent la pretul de 600 de ron, iar prinde bine fetiteti mele cel mov :X
Pingback: Review – HUAWEI P Smart 2021 – next lab501
Cele mai recente stiri
Logitech lanseaza PRO X SUPERLIGHT 2 si PRO X TKL
Scris in 5 September, 2023.
IFA Berlin 2022 – Samsung
Scris in 5 September, 2022.
IFA Berlin 2022 – ASUS
Scris in 4 September, 2022.
IFA Berlin 2022 – Lenovo
Scris in 1 September, 2022.
Mountain 4 year anniversary sale
Scris in 22 July, 2022.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube