lab501.ro

OPPO X 2021 – Rollable Concept Handset

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 24 March, 2021.

Concluzii

 
OPPO X 2021 este un concept gandit pentru a demonstra avantajele oferite de mecanismul dezvoltat de OPPO. Un telefon bazat pe acest mecanism ar putea fi produs chiar de OPPO, sau de alti producatori dispusi sa integreze aceasta tehnologie, iar potentialul este impresionant, deoarece display-ul rulant ofera o experienta cu cel putin o clasa peste ceea ce putem vedea in momentul de fata in cazul telefoanelor pliabile.

Efectiv ai senzatia in orice moment ca ai in mana un display rigid, fara cute sau alte deformari, iar grosimea finala a telefonului este mai redusa decat ceea ce vedem in cazul majoritatii telefoanelor pliabile. Beneficiile sunt destul de numeroase, de la obtinerea unei suprafete mai mari de afisare si implicit de lucru si pana la optimizarea experientei redactarii textului pe un dispozitiv mobil. Si pana la urma, adoptia si productia in masa a unui astfel de dispozitiv depind in primul rand de costul pe care il adauga productiei, respectiv de amortizarea acestui cost prin cresterea numarului de exemplare produse.

Nu in ultimul rand, nu este deloc greu de imaginat cum un astfel de mecanism ar putea fi integrat in display-ul unui notebook ultraportabil de 13.3″, pentru a extinde suprafata de lucru. De fapt, despre asta discutam in articolul de fata – despre mecanism. Pentru ca primele idei legate de existenta unor display-uri flexibile au aparut inca din anii 70, iar primele prototipuri de display-uri flexibile utilizate in dispozitive consumer si-au facut aparitia la inceputul anilor 2000. Iar in 2021, avem deja cateva modele de smartphone-uri pliabile, respectiv 2-3 modele de televizoare rulante.

Ei bine, OPPO X 2021 prezinta primul mecanism complet gandit pentru a sustine un smartphone rulant, iar acesta are un real potential, putand sta la baza unor noi categorii de produse care sa faca legatura intre smartphone-urile cu form-factor clasic si dispozitive holografice, sau cine stie alte forme vor lua companionii nostri digitali in viitor.

Pana atunci, OPPO X 2021 este un produs palpabil, fezabil, care ar putea sa isi faca aparitia in portofoliul OPPO, sau, sub alta forma, in portofoliul unor giganti, cum ar fi Samsung sau Apple. Cert este ca potential exista, iar aparitia smartphone-urilor sub forma pe care o utilizam noi astazi a depins atat de progresul tehnologic, cat si de curajul pe care anumite companii l-au dovedit incercand sa inoveze si sa ofere ceva nou.

Iar OPPO au dat dovada atat de curaj, cat si de viziune, refuzand sa se alature curentului smartphone-urilor pliabile si incercand sa gaseasca o solutie superioara din punct de vedere tehnic, chiar daca implementarea unei astfel de solutii vine cu o serie de provocari pe masura.

 

Comentarii

Un comentariu la: OPPO X 2021 – Rollable Concept Handset

  1. Dor a scris pe:

    Oho! Chiar arată foarte bine. Mi se pare și mai practic decât metoda pliabilă. Oare este suficient de rezistent la praf, nisip, agrafe și alte obiecte mici sau ascuțite ce ar putea afecta mecanismul?

Lasa-ne un comentariu: