lab501.ro

OPPO X 2021 – Rollable Concept Handset

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 24 March, 2021.

Mecanism

 
Si chiar avem de-a face cu altceva… pentru ca OPPO X 2021 nu este un telefon pliabil, dar nu este nici un telefon standard, fiind vorba despre primul telefon cu display rulant din lume. Ce inseamna asta? Ei bine, inseamna o carcasa construita din otel, sub forma a doi piepteni dubli, care se intrepatrund. O parte adaposteste placa de baza, acumulatorul, difuzoarele, microfoanele si camerele, precum si doua motoare. Acestea angreneaza cea de-a doua parte, care se poate deplasa pe orizontala, extinzand diagonala de la 6.7″ la 7.4″.

Acest lucru este posibil datorita structurii interne, a celor doua motoare, precum si datorita panoului produs de BOE. Totusi, desi panoul este produs de o alta companie, conceptul si executia le apartin celor de la OPPO. Astfel, acestia au montat panoul pe o structura de tip senila, alcatuita din zale metalice de 0.1mm grosime, care se roteste peste un galet (tambur) de 6.8mm grosime, pozitionat pe latura din stanga a telefonului. In acest fel, panoul in sine este tot timpul tensionat, fara cute sau deformari, ca in cazul telefoanelor pliabile.

Extinderea panoului este declansata de un slide efectuat pe butonul power, acesta avand o suprafata capacitiva. Un slide in sus va declansa extinderea telefonului, in timp ce un slide in jos va declansa revenirea sa la forma initiala. Efectul este absolut impresionant pe viu, deoarece efectiv avem senzatia unui display rigid care se extinde, nu a unui display pliabil, iar producatorul a acordat o atentie sporita si suportului software, aplicatiile si pictogramele schimbandu-si de asemenea dimensiunea in timp real, pe masura ce extindem sau retragem display-ul.

OPPO X 2021 se afla momentan in stadiul de concept, in sensul ca au fost produse mai multe bucati, pentru a demonstra pe viu avantajele mecanismului patentat de OPPO. Cu toate acestea, in momentul de fata chipset-ul utilizat sau solutia utilizata pentru camere nu are importanta. Acestea vor fi decise cand si daca OPPO X 2021 va intra in productia de masa, in functie de optiunile disponibile pe piata in acel moment.

De asemenea, in momentul de fata OPPO X 2021 nu este echipat cu o camera frontala. Probabil ca producatorul cocheteaza cu mai multe optiuni, de la pozitionarea unei camere sub display si pana la utilizarea unui simplu punch-hole, alegerea unei optiuni depinzand de momentul in care ar incepe productia telefonului.

Nu in ultimul rand, OPPO X 2021 nu este dotat cu butoane de volum, insa nu ar fi primul smartphone de pe piata care a renuntat la acestea, iar pozitionarea lor pe latura din dreapta, sub butonul power, nu ar fi de asemenea o premiera.
 

Comentarii

Un comentariu la: OPPO X 2021 – Rollable Concept Handset

  1. Dor a scris pe:

    Oho! Chiar arată foarte bine. Mi se pare și mai practic decât metoda pliabilă. Oare este suficient de rezistent la praf, nisip, agrafe și alte obiecte mici sau ascuțite ce ar putea afecta mecanismul?

Lasa-ne un comentariu: