lab501.ro

HTC One V Review

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 23 May, 2012.

Concluzii

 

HTC One V, varianta de buget din gama One este cel care targeteaza clientii interesati de cel mai bun raport pret / performanta. One V nu este un telefon entry-level desi asa s-ar intelege daca ne uitam doar la gama One, este de fapt un mid-range sub acesta din punct de vedere al specificatiilor si a pretului fiind HTC Desire C.

HTC a reusit sa identifice foarte bine elementele care trebuie pastrate pentru a oferi calitate, performanta decenta si un pret bun. One V pastreaza destul de multe caracteristici ale gamei One, cum ar fi carcasa foarte buna – faptul ca nu este din plastic iar rezistenta smartphone-ului este garantata de carcasa din aluminiu, un mare plus in aceasta zona a pretului.

De asemenea, avem un ecran excelent cu luminozitate si contrast foarte bun. Form-factorul de 3.7” poate nemultimi pe destul de multi insa in aceeasi proportie, daca nu chiar mai multi, sunt cei care considera orice smartphone peste 4” ca fiind prea mare. Am mai apreciat la One V pastrarea sunetului Beats Audio care impreuna cu o pereche de casti de calitate ofera o experienta similara cu cea oferite de One S sau One X.

Pe de alta parte nu am apreciat absolut deloc performanta hardware si platforma destul de veche folosita – reciclata practic de la smartphone-urile de anul trecut. Nici absenta camerei foto frontale nu este un aspect peste care sa putem trece prea usor. Totusi, sunt de acord cu faptul ca pretul trebuia sa reflecte compromisurile facute si sincer sa fiu, prefer genul acesta de compromisuri fata de cele facute la carcasa sau ecran.

Din punct de vedere al pretului, HTC One V poate fi gasit la 12001250 de lei in varianta gri sau neagra. In teste am avut varianta pe negru si chiar cred ca arata mult mai bine decat cea gri. Pentru acest pret One V ofera tot ce are nevoie un utilizator de smartphone, un ecran foarte bun, constructie excelenta, sistem de operare actualizat (Android 4.0.3 cu HTC Sense 4.0) iar performantele sunt decente pentru majoritatea tipurilor de task-uri la care va fi folosit de un utilizator obisnuit.

Comentarii

5 comentarii la: HTC One V Review

 1. Adi a scris pe:

  Poate ar trebui spus si de lucrurile si mai rele cate ceva, sa stie omul pe ce arunca banii:
  1. nu are si el un microSD card inclus, macar asa de 1 GB sau 2GB, nu de alta dar practic nu poti face multe operatii daca el nu exista: nu poti primi fisiere de la alt telefon, chiar daca e o banala carte de vizita, nu poti folosi alte ringtones, daca nu ai card
  2. nu face cea mai banala functie: nu poti raspunde la telefon; in loc sa raspunda el respinge apelul
  3. ce s-or fi intamplat cu cei 4GB de memorie, are liber sub 1GB, fara sa instalezi nici o aplicatie suplimentara

  Destule pentru o zi de folosire

 2. Gigi Marga a scris pe:

  La punctul 2 nu ti se pare ceva ciudat, mai Adi? :))

 3. asa ceva =)) a scris pe:

  Punctul 2 e EPIC =))))))))

  Asa cevaaa :)))))

 4. Ragazzo a scris pe:

  De unde a dedus autorul acestui articol ca HTC One V ar avea display-ul protejat de stica gorilla glass?! Pe gsmarena nu scrie ca acest smartphone ar avea display-ul protejat de stica gorilla glass!

 5. George Post author a scris pe:

  E posibil sa nu fie protejat de Gorilla Glass. Doar HTC poate spune clar daca are sau nu – in specificatii nu e trecut, deci probabilitatea e destul de mare. Am sa modific si in articol.

Lasa-ne un comentariu: