lab501.ro

HTC One V Review

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 23 May, 2012.

Mezinul gamei HTC One, lansat in acelasi timp cu celelalte smartphone-uri din gama la sfarsitul lunii februarie 2012, nu a primit o atentie atat de mare precum fratii sai mai mari, lucru oarecum de inteles dat fiind ca este in acelasi timp cel mai slab, din punct de vedere hardware, smartphone din gama One si totodata datorita faptului ca nu aduce nimic nou din niciun punct de vedere. Asta nu inseamna ca este neinteresant, dimpotriva, pretul foarte bun, configuratia hardware decenta si sistemul de operare nou sunt cateva elemente foarte importante in achizitia unui smartphone mai ales de catre cei interesati mai putin de high-end-uri ci de solutii cu un raport pret / performanta bun.

Ca si pozitionare, HTC One V este solutia “de buget” a gamei One, insa, nu este un telefon entry-level. Precursorul acestuia este HTC Desire S aparut in martie 2011, cu care imparte de altfel si platforma hardware, dar despre asta vom discuta in capitolul dedicat specificatiilor, iar din punct de vedere al design-ului, precursorul moral al lui One V este HTC Legend (aparut in martie 2010).

Diferenta dintre cele trei modele ale gamei HTC One este data in principal de platforma folosita dar si de dimensiunea si calitatea ecranului:

One X – quad-core 1.5GHz, display 4.7″ Super IPS LCD2, 1GB RAM, stocare 32GB.

One S – dual-core 1.5GHz, display 4.3″ Super AMOLED, 1GB RAM, stocare 16GB.

One V – single-core 1GHz, display 3.7″, 512MB RAM, stocare 4GB.

In continuare vom testa HTC One V, vom vorbi despre specificatiile acestuia, design-ul sau, vom vedea care este calitatea ecranului si vom trece prin testele standard de performanta. In concluzie vom vedea daca acest mic Frankenstein al celor de la HTC poate fi o solutie viabila si mai ales pentru ce tipologii de utilizatori.

Comentarii

5 comentarii la: HTC One V Review

 1. Adi a scris pe:

  Poate ar trebui spus si de lucrurile si mai rele cate ceva, sa stie omul pe ce arunca banii:
  1. nu are si el un microSD card inclus, macar asa de 1 GB sau 2GB, nu de alta dar practic nu poti face multe operatii daca el nu exista: nu poti primi fisiere de la alt telefon, chiar daca e o banala carte de vizita, nu poti folosi alte ringtones, daca nu ai card
  2. nu face cea mai banala functie: nu poti raspunde la telefon; in loc sa raspunda el respinge apelul
  3. ce s-or fi intamplat cu cei 4GB de memorie, are liber sub 1GB, fara sa instalezi nici o aplicatie suplimentara

  Destule pentru o zi de folosire

 2. Gigi Marga a scris pe:

  La punctul 2 nu ti se pare ceva ciudat, mai Adi? :))

 3. asa ceva =)) a scris pe:

  Punctul 2 e EPIC =))))))))

  Asa cevaaa :)))))

 4. Ragazzo a scris pe:

  De unde a dedus autorul acestui articol ca HTC One V ar avea display-ul protejat de stica gorilla glass?! Pe gsmarena nu scrie ca acest smartphone ar avea display-ul protejat de stica gorilla glass!

 5. George Post author a scris pe:

  E posibil sa nu fie protejat de Gorilla Glass. Doar HTC poate spune clar daca are sau nu – in specificatii nu e trecut, deci probabilitatea e destul de mare. Am sa modific si in articol.

Lasa-ne un comentariu: