lab501.ro

GIGABYTE GSmart Sierra S1 Review

Scris de: , in categoria: Smartphone, in 30 September, 2013.

Specificatii

 

 GSmart Sierra S1
ChipsetMediaTek MT6589T
CPUQuad-core 1.5 GHz, Cortex A7
GPUPowerVR SGX544 @ 357 MHz,
Display720 x 1280 pixels, (294 PPI), 5" - IPS
RAM1GB
Stocare4GB intern + slot microSD (maxim 32GB)
ConectivitateWi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot, HSUPA, Bluetooth v3.0.
Camera13MP, 4864x2736 pixeli, autofocus, LED flash, 1080p@30fps video - frontala 2MP, 720p
Android4.2.1 - Jelly Bean
Acumulator2000 mAh
Dimensiuni145.5 x 72.5 x 8.9 mm
Greutate168 g

Sierra S1 este construit in jurul unui chipset Mediatek, la fel ca si majoritatea dual-SIM-urilor, diferenta dintre acesta si celelalte disponibile pe piata este modelul chipset-ului si anume MT6589T. Pana in prezent eram obisnuiti sa vedem la lucru chipsetul MT6589 (non-T) care este putin mai slab decat varianta T. Concret, MT6589T este compus dintr-un procesor cu patru nuclee Cortex A7 (ARMv7) tactate la 1.5 GHz si construit intr-un proces de fabricatie de 28 nm. De partea grafica se ocupa GPU-ul PowerVR SGX544 tactat la 357 MHz.

Comparativ cu MT6589 gasim doar doua diferente la frecventele de lucru ale celor doua procesoare (CPU si GPU) si anume 1.2 GHz pentru CPU si 286 MHz pentru GPU. Nu sunt diferente mari dar ofera o crestere de performanta care se face simtita in benchmark-uri. De asemenea, T-ul [pate lucra cu pana la 2GB memorie RAM.

In cazul lui S1, platforma hardware este completata de 1 GB memorie RAM si deja clasicii 4GB pentru stocare iar aici trebuie sa fiu de acord cu colegul meu Monstru, acesti 4 GB aproape ca nu mai sunt de ajuns nici macar pentru aplicatiile de baza, cele pe care orice utilizator de Android le are instalate. Nu mai vorbim despre muzica sau filme. Chiar daca pretul ar creste cu putin, un spatiu de stocare de 8GB ar trebui sa fie minimul pentru un smartphone mainstream.

La capitolul conectivitate nu avem nimic special, suportul pentru WiFi si Bluetooth fiind normal pe orice smartphone. In schimb la camera foto principala vedem un senzor de 13 megapixeli, o alegere destul de interesanta pentru un smartphone care costa 1250 de lei. Sistemul de operare folosit este Android 4.2.1 fara nicio alta interfata iar acumulatorul are capacitatea de 2000 mAh.

Comentarii

10 comentarii la: GIGABYTE GSmart Sierra S1 Review

  1. Lucian a scris pe:

    Parea frumos…dar dupa ce am citit review-ul…am fost putin dezamagit. Inca raman la Viperul meu.

  2. Irys a scris pe:

    Mdap..raman fidel Viper care nu m-a dezamagit.Exteriorul parea mai atractiv la primul contact (pt Gigabyte).

  3. Alex. B a scris pe:

    Interesant noul chipset Mtk, aduce un spor de performanta, telefonul arata bine și se mișcă bine, problema pe care o vad eu este bateria de 2000mA care este cam mica pentru un ecran de 5 inch. Rămân la al meu P5 quad, care nu m-a dezamăgit din nici un punct de vedere.

  4. George a scris pe:

    Stiti cumva daca ar merge camera daca as folosi un custom rom de la celelalte telefoane mtk6589(presupun ca singura diferenta intre acesta si varianta cu T este clock-ul, nu?). Intreb astapentru ca celelate telefoane cu acest chipset au o camera de 8.

  5. iris_sl a scris pe:

    pe cand si cu Simba SX1..?

  6. Pe cand ajunge si in Romania :)

  7. iris_sl a scris pe:

    puteti verifica viteza de download pe o cartela 3g?

  8. Marius a scris pe:

    Pe cand un review la GSmart Aku A1?

  9. Mikey a scris pe:

    Salut, mi-a placut review-ul vostru ! E scris serios, profesional, cu multe informatii. Dar… ce inseamna “nu foarte stralucit” ? Probabil – “mediocru”. Hai sa ne exprimam frumos si exact in limba noastra. Si, ca sa nu par prea exotic cu aceasta recomandare, uitati-va la site-urile “serioase” de limba engleza – de ex. gsmarena. Cei de acolo vorbesc corect, sugestiv, la obiect. Si noi am putea, daca am incerca. Sau, trecem toti pe engleza. Dar si aceea trebuie vorbita frumos ! Toate bune.

    PS. Nu ma publicati neaparat, mail-ul e mai degraba pt. voi.

  10. Marius – cand il primim la teste

    Mikey – Exprimarea “nu foarte stralucit” este atat corecta din punct de vedere gramatical cat si des intalnita in orice fel de scriere. Nu vad sincer care ar fi problema.

Lasa-ne un comentariu: