lab501.ro

Review – Lenovo Legion Y540 15IRH & Lenovo Legion Y540 17IRH

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 23 September, 2019.


 
La capitolul interior avem parte de o surpriza, pe care eu personal nu pot decat sa ma bucur ca o vad implementata. Vedeti voi, in cadrul intalnirilor The Council, una dintre observatiile facute atat de mine, cat si de colegii mei, a fost legata de posibilitatile de upgrade, in special relatia dintre upgrade si garantie. Mai ales in Romania, nu este deloc iesit din comun ca un pasionat sa achizitioneze un model ceva mai accesibil (SSD de 256GB) pe care sa doreasca sa il imbunatateasca ulterior.

Totusi, atata timp cat inlaturarea capacului din spate nu este la indemana oricui si odata inlaturat capacul avem acces la PCB-ul sensibil, era imposibil pentru producator sa ofere garantie in cazul in care modificarile erau facute de utilizator, aceasta operatiune fiind facuta de obicei intr-un service autorizat.

Din acest motiv, cei de la Lenovo au introdus un sistem nou, care sa rezolve aceasta problema. Astfel, prin inlaturarea a doar doua suruburi, putem glisa capacul de plastic care protejeaza jumatatea inferioara, aici avand acces rapid la SSD, HDD si memorii. Restul componentelor sunt protejate de o grila de plastic, pentru inlaturarea acesteia fiind necesara inlaturarea tuturor suruburilor care o fixeaza.

In acest fel, putem schimba SSD-ul, unitatea de stocare de 2.5″ sau memoriile fara sa fie nevoie sa apelam la un service specializat, ceea ce, trebuie sa recunoastem, nu este o functie pe care intalnim prea des in cazul notebook-urilor.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: