lab501.ro

Review – Lenovo Legion Y540 15IRH & Lenovo Legion Y540 17IRH

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 23 September, 2019.

Concluzii

 
Lenovo Legion Y540 este familia de gaming accesibila din portofoliul Legion, motiv pentru care lipsesc o serie de dotari pe care le intalnim in cazul seriei Y740, cum ar fi constructia metalica sau conectivitatea Thunderbolt 3. De asemenea, notebook-urile din seria Legion Y540 pot fi echipate cu procesoare Core i5 9300H sau Core i7 9750H, respectiv placi grafice RTX 2060, GTX 1660Ti, GTX 1650 sau GTX 1050 3G, fara posibilitatea de a utiliza placi grafice din latura superioara a arsenalului RTX. Nu in ultimul rand, tastatura este iluminata monocrom, iar singurul detaliu de pe carcasa care este iluminat (Y-ul din logo) este de asemenea iluminat monocrom.

Paradoxal, dar din punctul meu de vedere, pentru cei care cauta un notebook de gaming accesibil, doar lipsa conectivitatii Thunderbolt 3 poate fi considerata un minus, restul fiind mai degraba caracteristici specifice seriei. Desigur, apreciem notebook-urile high-end cu constructie metalica, insa daca acest lucru aduce si un cost in plus carcasa Raven Black in care sunt disponibile cele doua modele Lenovo Legion Y540 este de preferat, negrul texturat fiind chiar mai elegant decat gri-ul semi-mat.

De asemenea, o configuratie bazata maxim pe un RTX 2060 este mult mai apropiata de conceptul de raport calitate / pret, iar posibilitatea de a utiliza un Core i5 9300H contribuie din plin la acest fapt. Iluminarea tastaturii nu ma pasioneaza catusi de putin, backlit cu o singura culoare fiind mai mult decat suficient pentru mine, iar faptul ca exteriorul este sobru reprezinta de asemenea un plus, cel putin din punctul meu de vedere.

Si daca tot am ajuns la categoria puncte forte, nu putem sa nu mentionam display-urile IPS FullHD 144Hz de buna calitate, posibilitatea de a echipa modelele din seria Y540 cu o unitate de stocare M.2 si o unitate S-ATA 2.5″, dar mai ales usurinta prin care putem face upgrade in cazul modelului Lenovo Legion Y540 17IRH.

Ce nu am apreciat in cazul celor doua modele testate astazi a fost echiparea cu o solutie single channel (8GB DDR4) – pentru performante maxime va recomand calduros sa alegeti un model echipat cu 2 x 8GB DDR4. In rest, combinatia Core i5 9300H + GeForce GTX 1660Ti este optima din punctul meu de vedere, oferind performante solide atat in jocuri, cat si in aplicatiile pe care le folosim majoritatea dintre noi in workflow-ul uzual.

Acest lucru se datoreaza si sistemului de racire bine pus la punct, acesta fiind un capitol unde nu s-a facut nici un fel de compromis si pot spune ca ma bucur sa vad asta. Asa cum era de altfel si cazul in momentul in care discutam despre un notebook de gaming gandit mai degraba pentru adulti, care ofera performanta si toate dotarile care conteaza, in detrimentul aspectului de pom de craciun pe care il vedem la alti producatori.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: