lab501.ro

Review – Lenovo Legion 5 16IRX9 vs Lenovo Legion 7 16IRX9

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 16 May, 2024.

Autonomie, temperaturi, nivel de zgomot

 
Pentru a evalua autonomia am testat mai intai un scenariu de utilizare indelungata (Productivity din PowerMark) cu profilul Power Saver in Windows, luminozitate 50% si Wi-Fi on. Acest test simuleaza tipul de lucru office prin browsing si aplicatii office (Word, Excel). Apoi am rulat PCMark 8 Creativity, cu luminozitatea 100%, profil High Performance si WiFi On. Nu in ultimul rand, m-am jucat World Of Tanks cu aceleasi setari. Toate testele au fost lansate cu bateria la 100%, finalizarea testului facandu-se in momenul in care bateria se descarca in proportie de 81-84%.

Strategia producatorilor in ultimii ani este destul de clara, cel putin in cazul produselor de la o anumita calitate in sus. Astfel, sistemele de racire sunt din ce in ce mai solide, dar nu pentru a mentine temperatura cat mai jos, ci din contra, pentru a permite functionarea cat mai indelungata cat mai aproape de throttle, acesta fiind modul in care functioneaza procesoarele mobile in ultimii ani. Cele doua modele testate de noi astazi nu fac exceptie de la aceasta regula, procesorul atingand chiar si 100 oC pentru cateva fractiuni de secunda.

La polul opus, placile grafice sunt mult mai cuminti la acest capitol, inregistrand valori de maxim 74 oC in cazul lui Legion 5, respectiv 73 oC in cazul lui Legion 7. Fiind echipat cu un acumulator cu o capacitate ridicata, precum si cu o placa grafica ceva mai cuminte, Legion 7 ofera peste 11 ore de lucru lejer, peste 4 ore de lucru intensiv, respectiv aproape 4 ore de gaming, in timp ce Legion 5 se multumeste cu peste 9 ore de lucru lejer, aproape 4 ore de lucru intensiv, respectiv aproape 3 ore de gaming.

 

 
Lenovo Legion 5 16IRX9
 

 
Lenovo Legion 7 16IRX9
 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: