lab501.ro

Review – Lenovo Legion 5 16IRX9 vs Lenovo Legion 7 16IRX9

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 16 May, 2024.

Concluzii

 
In cazul generatiei Lenovo Legion 2024, marea majoritate a modelelor (Legion 9, Legion Pro 7, Legion Pro 5) pot fi incadrate la categoria “tock”, diferenta fiind data de utilizarea celor mai recente procesoare Intel Core, respectiv de utilizarea unor panouri mai performante pentru display, in cazul modelelor din gama Pro. Cel mai probabil vom primi carcase noi odata cu trecerea la o noua generatie de placi grafice, care isi va face aparitia undeva la inceputul anului viitor.

Pe de alta parte, in zona ceva mai accesibila de pret, acolo unde sunt pozitionate Legion 5 si Legion 7, primim doua produse cu totul noi, cu monitoare performante, un nou sistem de racire Lenovo Coldfront Hyper, componente de ultima generatie si nu in ultimul rand un aspect deosebit. Astfel, Lenovo Legion 5 ofera o performanta ridicata intr-un pachet compact si sobru, in timp ce Lenovo Legion 7 ne cucereste de la prima vedere, atat prin prisma aspectului elegant, cat si datorita monitorului excelent.

Ambele pot fi utilizate fara probleme atat pentru editare foto/video, cat si pentru gaming, cele doua modele incercand sa ofere un raport calitate / pret cat mai ridicat. Practic, Lenovo au adus la zi in 2024 toata gama de gaming, chiar si seria LOQ primind o carcasa complet noua, utilizatorii avand acum la dispozitie notebook-uri de gaming de ultima generatie cu preturi cuprinse intre 2899 RON (LOQ cu A530M) si pana la 20899 RON (Legion 9 cu RTX 4090). Mai mult decat atat, avem la dispozitie 5 serii in gama Legion si 1 serie in gama LOQ, oferta celor de la Lenovo in segmentul notebook-urilor de gaming fiind mai bogata ca niciodata.

Personal trebuie sa recunosc ca preferatele mele raman LOQ-ul testat la inceputul anului, pentru raportul calitate pret, Legion 9, pentru combinatia excelenta intre design si putere de calcul si nu in ultimul rand modelul de Legion 7 testat astazi, care te cucereste pur si simplu gratie carcasei subtiri din aluminiu de un alb stralucitor! Pe de alta parte, trebuie sa recunosc ca si modelele din seria Pro in varianta neagra arata intr-un mare fel – daca aveti ocazia, mergeti sa le butonati intr-un showroom, nu o sa va para rau!

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: