lab501.ro

Review – GIGABYTE Aero 16 OLED BSF

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 28 March, 2023.

GIGABYTE Aero 16 OLED BSF

 
“Pe vremea mea…” isi incepe povestea orice batranel venerabil, pentru care universul mai are prea putine taine ramase nedeslusite, continuand cu un punct de vedere imuabil, bine ancorat in realitatile… unui veac apus. Sincer, nu cred ca ma consider deloc batran, dar anii de experienta acumulati in acest domeniu au tendinta de a ma face uneori daca nu inflexibil, atunci macar putin nostalgic, pentru ca, nu-i asa, intotdeuna “pe vremea mea” era mai bine.

Si nu as vrea sa fiu inteles gresit, din punct de vedere tehnologic am ajuns infinit mai departe decat mi-as fi inchipuit in urma cu 20 de ani, sa zicem. Insa din punct de vedere al modului in care aceasta tehnologie este prezentata maselor, lucrurile s-au schimbat drastic. Poate pentru ca am ajuns sa discutam de mase, intr-un domeniu rezervat altadata exclusiv pasionatilor.

Ce vreau sa spun este ca pana acum 10-11 ani, prezentarile si lansarile de notebook-uri erau gandite prin prisma comunicarii performantelor aduse de noile tehnologii integrate sub capota si nu de putine ori am asistat la evenimente de lansare in care se vehiculau notiuni precum nanometri, frecventa, numar de nuclee sau latime de banda.

Incepand insa cu a doua decada a acestui secol, concomitent cu liberalizarea tehnologiei si cresterea exponentiala a accesului maselor la solutii mobile, fie ele notebook-uri sau smartphone-uri, accentul a inceput sa fie pus pe stil de viata, pe mesajul pe care il comunici in momentul in care folosesti un produs, pe apartenenta la un grup aparte, de utilizatori educati, cool si unici, care folosesc produsele pentru a da frau liber creativitatii debordante caracteristice fiecarui utilizator de notebook.

Pentru ca in zilele noastre nu mai suntem Intel inside, the way it’s meant to be played sau rock solid, heart touching… In zilele noastre cautam incredibilul, dezlantuind energii creative pe care se pare ca generatiile anterioare nu le-au avut la dispozitie, dar pe care le pot accesa doar cei care indraznesc… Acum, desigur, v-as ruga sa nu luati in nume de rau micul meu derapaj, deoarece nu am absolut nimic cu brand-urile care folosesc aceste sloganuri si nici nu faptul ca strategia se schimba in functie de piata si clienti.

Am vrut doar sa subliniez ca pe masura ce notebook-urile au devenit din ce in ce mai accesibile si mai folosite, de catre o masa din ce in ce mai mare de consumatori, accentul in comunicare nu a mai fost pus pe hardware, hardware si iar hardware, limbajul tehnic folosit altadata fiind inlocuit cu un limbaj pe care marea majoritate a utilizatorilor in inteleg.

Desigur, noi suntem un site axat in principal pe hardware, fiind interesati de aspectul tehnic al produselor, insa uneori exista momente in care chiar si noi vedem cum stilul de viata afecteaza direct procesul de dezvoltare al produselor, sau mai bine zis acestea ne afecteaza direct modul in care lucram sau ne distram.

Si nu, eu nu as merge atat de departe incat sa presupun ca toti suntem niste spirite libere si comunicative, incarcate cu energie creativa, dar pe de alta parte inteleg pefect faptul ca alegem produsele pe care le folosim in functie de ceea ce avem nevoie, ce facem cu ele si ce aspecte ne intereseaza in principal in momentul in care cumparam un produs.

Iar notebook-ul despre care vom discuta astazi subliniaza perfect acest aspect, pentru ca adreseaza o categorie anume de utilizatori (destul de larga, ce-i drept), desi utilizeaza in linii mari acelasi hardware ca si AORUS 15 BSF, testat de noi in urma cu o saptamana. Pentru ca da, avem de-a face cu acelasi procesor si aceeasi placa video… dar cu siguranta intre cele doua modele experienta de utilizare va fi diferita.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: