lab501.ro

Review – Acer Predator Triton 500 – Nvidia GeForce RTX goes mobile

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 29 January, 2019.

Concluzii

 
Paradoxal, dar lansarea de astazi imi produce sentimente contradictorii. Pe de o parte, in ultimii 2 ani de zile am apreciat pe deplin progresul tehnologic pe care noile generatii de notebook-uri l-au adus. Astfel, varfurile de gama ofera puterea unui desktop la purtator, in timp ce in zona mainstream am ajuns sa avem parte de un raport calitate / pret optim, cu notebook-uri de 4000 RON care ne ofera performante mai mult decat suficiente pentru marea majoritate a utilizatorilor.

De asemenea, apreciez design-ul ceva mai sobru pe care l-am observat in ultimul an la unii producatori, precum si utilizarea unor panouri de calitate, atat pentru gameri, cat si pentru cei care isi doresc o buna reproducere a culorilor. Per total, segmentul notebook-urilor mi-a lasat o impresie pozitiva in ultimul an de zile si pot spune ca am avansat destul de mult, din toate punctele de vedere.

Pe de alta parte, nu toate tendintele intra neaparat la categoria progres. Desigur, cu totii ne dorim un notebook subtire, usor si puternic. Dar personal consider ca includerea unui RTX 2080 Max-Q intr-un notebook de 17.9mm grosime nu este neaparat cea mai buna idee, ca dovada stand temperaturile pe care le-am atins in timpul testelor, precum si sporul nu foarte ridicat de performanta inregistrat fata de generatia anterioara.

Oricat de bine ar arata in prezentari un varf de gama inghesuit intr-o carcasa ultra-subtire, in practica s-ar putea sa nu fie cea mai buna idee. Pentru carcasele foarte subtiri exista modelul RTX 2070 Max-Q, sau modele mainstream (RTX 2060), in timp ce RTX 2080 ar trebui integrate in notebook-uri ceva mai voluminoase, din gama desktop replacement, unde sa ofere performanta maxima de care sunt capabile, fara sa fie limitate de sistemul de racire.

Desigur, momentan am testat un singur model – ramane de vazut cum se vor comporta si celelalte notebook-uri care vor ajunge in curand la test. Astazi insa, concluzia este destul de simpla. Desi Acer Predator Triton 500 este un veritabil desktop replacement inghesuit intr-o carcasa eleganta, de dimensiuni reduse, sporul de performanta pe care RTX 2080 Max-Q il aduce pe notebook-uri fata de generatia anterioare nu reuseste sa impresioneze, cel putin nu in cazul unui notebook foarte subtire.
 

Comentarii

Niciun comentariu la: Review – Acer Predator Triton 500 – Nvidia GeForce RTX goes mobile

Lasa-ne un comentariu: