Acer Aspire S7 Ultrabook Review
Constructie si dotari
Deoarece performantele hardware pot fi deja banuite (dat fiind ca am testat aceeasi platforma de cateva ori deja) iar autonomia poate fi presupusa, data fiind capacitatea acesteia similara cu cea a unei tablete de 7/8 inch, cea mai interesanta si totodata cea mai atractiva parte va fi cea legata de design si constructie.
Fara indoiala Acer Aspire S7 este unul dintre cele mai atractive ultrabook-uri testate de mine. Cand l-am scos din cutie mi-am adus aminte de momentul in care am scos din cutie un MacBook Pro pentru ca am avut exact aceeasi impresie si acum. Aspire S7 chiar face o impresie foarte buna, atat de la prima vedere cat si ulterior, deoarece, dupa ce te obisnuiesti cu design-ul ultrabook-ului realizezi ingeniozitatea constructiei. Poate va amintiti de Toshiba Portege Z930 si al sau ecran care flexa in orice directie, oricum l-ai prinde, motivatia acestei constructii fiind data de faptul ca in acest fel s-a obtinut o grosime foarte mica de numai 15,9 mm (total). Ei bine, Aspire S7 rezolva foarte elegant problema flexarii ecranului si a grosimii, reusind in acelasi timp sa pastreze un design exceptional: intreaga parte frontala a ultrabook-ului este acoperita de Gorilla Glass 2 care ii ofera protectie si fermitate. De asemenea, ajuta la obtinerea unei grosimi de numai 12 mm.
Daca avem ‘glass’ trebuie sa avem si ‘aluminum’, in cel mai pur si ‘nobil’ stil Apple, iar asta si avem, carcasa fiind un unibody din aluminiu care ajuta la mentinerea greutatii in jurul valorii de 1,3 Kg.
Referitor la design, apreciez in mod deosebit aspectul unitar si minimal folosit. Pe partea frontala avem sigla Acer, iluminata atunci cand ultrabook-ul se afla in functiune. Pe partea din spate putem vedea sistemul de difuzoare Dolby Home Theater, care ofera calitate audio, insa, sonorul maxim este destul de slab.
Pe laterala din spate se pot vedea fantele de evacuare a aerului cald iar in partea superioara se pot vedea cateva LED-uri de notificare. Pe laterala dreapta avem porturile USB 3.0 si slotul pentru carduri SD si MMC iar pe partea stanga avem butonul de Power, portul microHDMI, portul audio si mufa pentru alimentare.
Comentarii
Din pacate un ecran cu rezoluti fhd sau apropiata de aceasta nu ajuta prea multe persoane care folosesc windows 8. In 8 nu mai poti modifica doar dpi la fonturile folosite. Daca incerci sa modifici cumva marimea fonturilor se va modifica si marimea tile-ruilor de pe start screen, ajungand niste gigant-uri inutile. Am observat asta dupa ce am cumparat o licenta win8 :/
bravo super